Estonian Philharmonic Chamber Choir (Foto: Kaupo Kikkas)

Midler til utvikling av kormiljøene

Kulturrådet lyser nå ut midler til forsøksordningen for profesjonalisering av kor. Vokalensembler inviteres til å søke tilskudd til produksjoner og samarbeidsprosjekter, med søknadsfrist 1. september.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Stortinget har bevilget 4 millioner kroner til forsøksordningen som har som målsetning å prøve ut produksjons- og formidlingsmodeller som kan bidra til å utvikle kormiljøene i Norge.

Midlene forvaltes av Norsk kulturråd, som meddeler at de vil legge vekt på kvalitet, produksjonskompetanse og organisasjonskompetanse i vokalensemblene som vurderes.

Vokalensemblene skal kunne framføre nye verk og musikk i ulike sjangere, kunne påta seg et bredt spekter av oppgaver og være et instrument på høyt nivå. De skal ha kompetanse til å gjennomføre egne produksjoner og til å kunne inngå i samarbeid med profesjonelle orkestre, ensembler og andre produksjonsmiljøer. De skal dessuten ha profesjonalitet i administrasjon og organisering av virksomheten.

— Kulturrådet ser med forventning fram til hvilke samarbeidsprosjekter og formidlingsplaner korene vil presentere, sier leder for arbeidsgruppen for profesjonalisering av kor, Ivar Roger Hansen i en pressemelding.

Kulturrådets arbeidsgruppe består av medlemmer fra Kulturrådets fagutvalg for musikk, Norges korforbund og Foreningen Norske Kordirigenter (FONOKO). Disse vil legge fram sin innstilling for Kulturrådet innen utgangen av september 2008. Prosjektene som blir valgt ut vil bli gjenstand for en felles evaluering som skal gjennomføres på oppdrag for Norsk kulturråd.

Søknadsfrist er 1. september 2008.
Hele utlysningsteksten finnes her.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev