Opera soaree-FB

Krangler om konserthus

I Stavanger lover naboene bråk dersom kommunen går inn for å bygge nytt konserthus på Sandvigå Sør. – Vi kommer til å miste utsikten til sjøen og innseilingen dersom vi skal få et bygg på 30-35 meter foran oss, sier beboer Karl Nico Haaland.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Flere av beboerne på Sandvigå Sør er oppgitte og frustrerte etter informasjonsmøtet om nytt konserthus som Stavanger kommune nylig arrangerte:

– Det er ikke noe småbygg som planlegges. Vi har fått opplyst at det kan dreie seg om 100×100 meter og med et scenetårn som kan gå opp mot 30-35 meter. Dersom dette kommer på oppstillingsplassen for Utenriksterminalen, vil det stenge utsikt for både Bjergsted og Straen terrasse, påpeker Beboer Karl Nico Haaland overfor Stavanger Aftenblad.

Han er klar over at det er egoistisk, men likevel ser han det som viktig å peke på alternativer. Alternativet ved Bjergsted ferjeleie passer utmerket, for her vil et nytt kulturhus ikke være til sjenanse for noen, mener Haaland.

Tirsdag 19. juni vil styret i velforeningen i Bjergsted ta for seg saken. Det er allerede kommet mange reaksjoner som går på frykt for å miste sol og utsikt.

– Vi kommer både til å ta opp både denne siden og vil framføre vårt ønske om å legge trafikken på oppsiden i en kulvert langs både Bjergsted terrasse og Bjergsted-parken før vi sender vår reaksjon til kommunen, sier Gudmund Skryten i Velforeningen.

Stillinger

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev