Utsnitt av forsiden til Ballade-utgave nummer 4 1983

Krangler om konserthus

I Stavanger lover naboene bråk dersom kommunen går inn for å bygge nytt konserthus på Sandvigå Sør. – Vi kommer til å miste utsikten til sjøen og innseilingen dersom vi skal få et bygg på 30-35 meter foran oss, sier beboer Karl Nico Haaland.

Kalender

Kampenjazz Lyder Røed kvintett

29/11/2020 Kl. 20:00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Flere av beboerne på Sandvigå Sør er oppgitte og frustrerte etter informasjonsmøtet om nytt konserthus som Stavanger kommune nylig arrangerte:

– Det er ikke noe småbygg som planlegges. Vi har fått opplyst at det kan dreie seg om 100×100 meter og med et scenetårn som kan gå opp mot 30-35 meter. Dersom dette kommer på oppstillingsplassen for Utenriksterminalen, vil det stenge utsikt for både Bjergsted og Straen terrasse, påpeker Beboer Karl Nico Haaland overfor Stavanger Aftenblad.

Han er klar over at det er egoistisk, men likevel ser han det som viktig å peke på alternativer. Alternativet ved Bjergsted ferjeleie passer utmerket, for her vil et nytt kulturhus ikke være til sjenanse for noen, mener Haaland.

Tirsdag 19. juni vil styret i velforeningen i Bjergsted ta for seg saken. Det er allerede kommet mange reaksjoner som går på frykt for å miste sol og utsikt.

– Vi kommer både til å ta opp både denne siden og vil framføre vårt ønske om å legge trafikken på oppsiden i en kulvert langs både Bjergsted terrasse og Bjergsted-parken før vi sender vår reaksjon til kommunen, sier Gudmund Skryten i Velforeningen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hovedinstrument-lærer på klarinett

Barratt Due musikkinstitutt

Hovedinstrument-lærer på horn

Barratt Due musikkinstitutt

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev