Bjørn Klakeggum

Krangler om konserthus

I Stavanger lover naboene bråk dersom kommunen går inn for å bygge nytt konserthus på Sandvigå Sør. – Vi kommer til å miste utsikten til sjøen og innseilingen dersom vi skal få et bygg på 30-35 meter foran oss, sier beboer Karl Nico Haaland.

Kalender

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

Flere av beboerne på Sandvigå Sør er oppgitte og frustrerte etter informasjonsmøtet om nytt konserthus som Stavanger kommune nylig arrangerte:

– Det er ikke noe småbygg som planlegges. Vi har fått opplyst at det kan dreie seg om 100×100 meter og med et scenetårn som kan gå opp mot 30-35 meter. Dersom dette kommer på oppstillingsplassen for Utenriksterminalen, vil det stenge utsikt for både Bjergsted og Straen terrasse, påpeker Beboer Karl Nico Haaland overfor Stavanger Aftenblad.

Han er klar over at det er egoistisk, men likevel ser han det som viktig å peke på alternativer. Alternativet ved Bjergsted ferjeleie passer utmerket, for her vil et nytt kulturhus ikke være til sjenanse for noen, mener Haaland.

Tirsdag 19. juni vil styret i velforeningen i Bjergsted ta for seg saken. Det er allerede kommet mange reaksjoner som går på frykt for å miste sol og utsikt.

– Vi kommer både til å ta opp både denne siden og vil framføre vårt ønske om å legge trafikken på oppsiden i en kulvert langs både Bjergsted terrasse og Bjergsted-parken før vi sender vår reaksjon til kommunen, sier Gudmund Skryten i Velforeningen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Produsent

Nordlysfestivalen

Eksamenskonsulent (førstekonsulent)

UiB – Fakultet for kunst, musikk og design (KMD)

Førstekonsulent (50%) i studieseksjonen

UiB – Fakultet for kunst, musikk og design (KMD)

Rådgiver/ saksbehandler

Asker kulturskole

Visuell kunstlærer

Indre Østfold kulturskole

Rektor

Rana kulturskole

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev