Print

Korps i profil

Forsvarets musikkorps Nord-Norge blir festspillprofil under årets Festspillene i Nord-Norge.

Kalender

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Til tross for at Forsvarets musikkorps Nord-Norge nå fyller 100 år, er de det yngste av landets fem forsvarskorps. Det jubilerende orkesteret skal, i tillegg til å spille en rekke konserter under Festspillene i Nord-Norge i juni, også reise på festspillturné til Russland i høst.

— Som festspillprofil skal Forsvarets musikkorps Nord-Norge vises fram fra flere sider, både som et klassisk og moderne ensemble, forteller festspilldirektør Birger Carlsen i en pressemelding.
 
Festspilldirektøren lover både musikalsk bredde, en historisk musikalsk linje, kammermusikk og parkkonserter, selv om ikke alle detaljene er helt på plass ennå. Ikke minst skal FMKN medvirke i en flunkende ny produksjon sammen med russiske Terem Quartet, Ingebjørg Bratland og 11 år gamle Anastasia Titova, som vant Terem Quartets anerkjente konkurranse for unge talenter i Russland.

Forsvarets musikkorps Nord-Norget har gjennom hele sin historie hatt Harstad som base, og holder i dag til i Harstad Kulturhus. Orkesteret består av 29 profesjonelle, klassiske musikere, som tilstreber å holde en bred musikalsk profil med høy kunstnerisk kvalitet. Arvid Engegård har vært korpsets sjefsdirigent siden høsten 2000. Forsvarets musikkorps Nord-Norge har i alle år spilt en viktig rolle under Festspillene i Nord-Norge

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Teknisk koordinator

Carte Blanche

Prosjekt-/ medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev