240608

Konsert med Bergen Filharmoniske Orkester

Under overskriften «Tre temperamenter – tre tidsaldre» inviterer Bergen Filharmoniske Orkester til konsert i Grieghallen torsdag 26. oktober. Solist er Elena Bashkirova på klaver, mens Michail Jurowski dirigerer.

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

Forestillingen ”Tre temperamenter – tre tidsaldre” byr på Bergen Filharmoniske Orkester

med dirigent Michail Jurowski og solist Elena Bashkirova på klaver. Programmet består av Berlioz’ ”Benvenuto Cellini”-ouverture, Mozarts klaverkonsert nr. 21 (”Elvira Madigan”) og Sjostakovitsj’ symfoni nr. 15.

I pressemeldingen fra Bergens Filharmoniske Orkester heter det ellers:

Den langsomme satsen i Mozarts klaverkonsert nr. 21 er et av de mest kjente klassiske musikkstykker etter at den ble brukt som gjennomgangsmelodi i Bo Widerbergs film “Elvira Madigan” i 1967. Torsdag blir det anledning til å høre den vakre musikken i sin rette sammenheng, da den unge russiske pianistinnen Elena Bashkirova er solist med Bergen Filharmoniske Orkester i Grieghallen. Hun er blant annet kjent som fiolinvirtuosen Gidon Kremers kammermusikalske partner. Kveldens gjestedirigent Michail Jurowski er også russisk. Han har gjort karriere i Tyskland, og har valgt Sjostakovitsjs femtende og siste symfoni som kveldens hovedverk. Det er beskrevet som en oppsummering av et musikalsk liv, som formidler en innadvendt ensomhet i dødens nærhet og komponistens resignasjon. Konserten innledes med ouverturen til Berlioz’ opera “Benvenuto Cellini”, en livlig, melodiøs og velbalansert komposisjon, preget av komponistens mesterlige orkestreringskunst.

Forestillingen finner sted torsdag 26. oktober kl. 19.30 i Grieghallen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.