Helge Iberg-08/Foto: www.helgeiberg.com

Konflikt og forsoning

Kringkastingsorkestret inviterer til en bipolar konsertopplevelse med verker av komponisten Helge Iberg.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Helge Iberg er en komponist som beveger seg fritt mellom flere musikalske stilarter.

Han er sterkt engasjert i at musikken skal kommunisere med sitt publikum – han ønsker en ”rehumanisering” av kunsten, slik det også er uttrykt i CD-en ”ReHumaniZing” (2007).

Men ikke bare rehumanisering i kunsten. Overskriften ”Konflikt og forsoning” og konsertdatoen 11. september er ikke tilfeldig valgt. Etter Twin Towers-angrepet i 2001 har verden opplevd en polarisering og en økende fundamentalistisk tenkning både i øst og vest. Iberg er opptatt av fundamentalismebegrepet og fundamentalismens utfordring i dagens samfunn.

Dette er også noe essayisten Iberg engasjerer seg i. Tidligere i år kom essaysamlingen ”Smaken av mørnet tid”, og utdrag fra denne blir presentert i NRKs radioresepsjon en time før konserten.

Programmet:

Iberg har fått med seg en rekke solister som bidrar sammen med KORK. Fire sangsolister; Per Vollestad, Anna Einarsson, Elin Rosseland og Sigve Bøe bidrar blant annet med utdrag fra kult-operaen ”Det ondes problem etc”, med undertittelen ”Et sosialdarwinistisk gesimskunstverk”. Terje Tønnesen er solist i en helt ny fiolinkonsert med tittelen ”Tale of sorrowful song” og som er bygget over et av diktene fra Mahlers ”Das Lied von der Erde”.

Videre vil Bendik Hofseth spille saksofon, Lars Erik ter Jung dirigere og Helge Iberg selv bidra som pianist.

Foruten utdragene fra ”Det ondes problem etc” og fiolinkonserten, fremføres stykkene ”Er vi ikke alle krigere i vårt eget liv – L´histoire du soldat”, ”Du fugl” og ”Opptog”

Konserten finner sted i NRKs Store studio torsdag 11. september kl 19.30. Mer informasjon finner du på KORK sine hjemmesider.
Det er KORK som melder dette.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev