Guro Kleven Hagen (Foto: Balázs Böröcz)

Guro Kleven Hagen ny konsertmester i Operaorkesteret

Hagen (23) blir den yngste konsertmesteren i landet, og tidenes yngste ved Den Norske Opera & Ballet.

Kalender

7x7x7

02/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Toner og Tanker på Malerhjemmet

03/12/2023 Kl. 16.00

Viken

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Fiolinisten Guro Kleven Hagen har blitt innstilt til stillingen som konsertmester I i Operaorkestret. Med sine 23 år er hun tidenes yngste konsertmester i Den Norske Opera & Ballet, og den yngste i Norge.

– Konsertmesterrollen er ganske ny for meg, men det er en utfordrende og spennende jobb som jeg ser frem til å vokse på og vokse inn i. Jeg har jobbet som musiker i noen år, og uansett om det har vært som solist, i en kammermusikkgruppe eller i et orkester, brenner jeg for å få ta del i stor musikk, sier Guro Kleven Hagen i en pressemelding.

I sin nye jobb skal hun – sammen med de to øvrige konsertmestrene, Catharina Chen og Øyvind Bjorå – lede Operaorkestret, med sine 101 fulltidsansatte musikere, og være bindeledd mellom dirigent og orkester.

Guro Kleven Hagen debuterte i 2011 med Oslo-Filharmonien og Jukka Pekka Saraste, og har siden da holdt konserter med flere av Skandinavias fremste orkestre. Hennes innspilling av Prokofievs andre og Bruchs første fiolinkonserter med Oslo-Filharmonien og Bjarte Engeset ble plukket ut som “Editor’s Choice of the Month” i det internasjonalt anerkjente Gramophone Magazine i august 2014. Innspillingen ble også nominert av Gramophone Magazine som en av de beste klassiske utgivelsene i 2014/15.

Hun har som kammermusiker spilt med blant andre Janine Jansen, Leif Ove Andsnes, Marianna Shirinyan, Maxim Rysanov, Andreas Brantelid, Shlomo Mintz, István Vardai, Itamar Golan, Ida Haendel, Håvard Gimse og Christian Ihle Hadland, og vunnet priser i flere internasjonale konkurranser. I 2010 fikk hun 2. pris i “Eurovision Young Musician” i Wien, en konkurranse direktesendt på TV over store deler av Europa, og samme år ble hun tildelt “EMCY Prize for Music” i den internasjonale Menuhin-konkurransen. Kleven Hagen har nettopp avsluttet studier med Antje Weithaas ved Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin, etter å ha gått flere år på Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. Hun spiller på en på en C. Bergonzi, også kjent som “Kreisler-Bergonzi” på lån fra Dextra Musica.

– Jeg er veldig glad og stolt over at vi har fått tak i Guro og at hun vil jobbe hos oss, sier orkestersjef, Håvard Vegge i en pressemelding.

Guro Kleven Hagen vil tiltre stillingen rundt påsketider.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.