Trondheim Symfoniorkester

Dvorak til Stavanger og alpehorn i Trondheim

Et par av musikkhistoriens mest populære og kjente verk står på programmet til Stavanger Symfoniorkester denne uken. Felix Mendelssohns fiolinkonsert og Anton Dvoraks symfoni nr 9 ‘Fra den nye verden’ skal spilles i Tysværtunet torsdag 16. oktober og dagen etter i Stavanger Konserthus. I Trondheim skal Helge Kjekshus spille Mozarts klavérkonsert nr. 20 med Trondheim Synfoniorkester, etterfulgt av Strauss’ Alpesymfoni, hvor orkesteret samarbeider med Trondheimsolistene og Forsvarets Musikkorps Trøndelag.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

Konserten i Stavanger inngår i Klassikerserien og åpner med Igor Stravinskys «Fire norske stemninger», et verk opprinnelig tenkt som musikk til en dokumentarfilm om invasjonen i Norge 1940.

Mendelssohns fiolinkonsert har vært en garantert suksess i snart 160 år. Med en av Norges fremste fiolinister i hovedrollen, Marianne Thorsen, blir ukens konserter neppe noe brudd med denne tradisjonen.

Dvoraks symfoni nr 9 er blant de flittigste gjengangerne på konsertprogrammer verden over, og de mange sangbare temaene fra symfonien vil være kjent også for dem som sjelden besøker konsertsalene.

Stavanger Symfoniorkester ledes denne uken av den sveitsiske dirigenten Thierry Fischer, som er et nytt bekjentskap både for orkester og publikum i Stavanger. Fischer er blitt en meget etterspurt orkesterleder, særlig i Europa, og han har vært sjefdirigent i Ulster Orchestra i Nord-Irland de siste tre årene.

Han har erfaring fra mange av de mest kjente orkestrene i Storbritannia, Tyskland og Frankrike og har gjort plateinnspilling for Deutsche Grammophon.

I Trondhjem spilles Mozart og Strauss under ledelse av sjefsdirigent Eivind Aadland.

Når Trondheim Symfoniorkester torsdag fremfører Strauss’ Alpesymfoni, komponistens største orkesterverk, er det første gang dette monumentale verket blir spilt i hele orkesterets historie. Samtidig er det siste konsert i miniserien med verker av Mozart og Strauss – en serie som har høstet mange godord fra publikum, og også vært godt besøkt. Konserten begynner klokken 19:30.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev