Carmen plakat, Den Nye Opera 2007

Carmen – tidenes operasatsning i Bergen

13. oktober har Den Nye Opera premiere Georges Bizets Carmen i Grieghallen.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Med nær 300 medvirkende på og bak scenen er produksjon etter alt å dømme den mest omfattende som noensinne er satt opp i Bergen.

Carmen synges av den anerkjente svenske mezzosopranen Charlotte Hellekant. Hellekant har sunget med dirigenter som Solti, Minkowski, Ashkenazy og Jansons, og har opptrådt verden over i store operahus som The Met, Bastille-operaen og Deutsche Oper Berlin.

Blant de norske solistene finner vi blant annet Ann-Helen Moen som Micaela. Moen delte nylig rollen som Semele med Cecila Bartoli under ledelse av William Christie i Zürich.

I orkestergraven deltar Bergen Filharmoniske Orkester under ledelse av Andrew Litton. Orkestets innsats under fjorårets oppsetning av Tosca ble omtalt som forstillingens ”trumfkort”.

Den internasjonalt profilerte regissøren David McVicar står for regikonseptet, med Lee Blakeley som regiansvarlig i Bergen. Produksjonen er et samarbeid med Glyndebourne Festival Opera.

Carmen spilles 13., 15., 17. og 19. oktober.

Den Nye Opera

Den Nye Opera ble stiftet i 2005 av Bergens store kulturinstitusjoner Grieghallen AS, Bergen Filharmoniske Orkester, Festspillene i Bergen og Den Nationale Scene.

Formålet er å gi Bergens befolkning et operatilbud på samme profesjonelle nivå som byens øvrige kunst- og kulturliv er kjent for. Byens to operaselskaper Opera Vest og Vest Norges Opera vil bli integrert i Den Nye Opera. For Opera Vests del skjedde dette i 2007, og i 2008 blir Vest Norges Opera en del av Den Nye Opera.

Den Nye Opera tar ikke bare sikte på å bli en regional aktør men ønsker også å bidra til utviklingen av operakunsten nasjonalt, ikke minst gjennom samarbeid med operahuset i Bjørvika.

— Den Nye Opera vil legge vekt på å tiltrekke seg et større publikum. Som mangeårig
operaelsker med uforglemmelige operaopplevelser bak meg, er mitt ønske at alle bergensere minst én gang i sitt liv får oppleve opera, uttaler konstituert operasjef Stein Olav Henrichsen.

Det er Den Nye Opera som melder om dette.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev