Bergen Domkantori

Bergen Domkantori på Tysklandsturné

16.–21. oktober reiser Bergen Domkantori med sin dirigent Magnar Mangersnes på turne til Tyskland i byene Leipzig, Dresden, Wittenberg og Meissen. Med det markerer de Mangersnes sin 70-årsdag 31. oktober 2008.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Den optimale måten å markere dirigentens 70-årsdag må være å synge i Thomaskirken i Leipzig, hevder koret i en pressemelding.

Thomaskirken – grunnlagt som Augustinerstift med tilhørende klosterskole i 1212 – er et av de eldste og mest tradisjonsrike steder for kirkemusikk i Europa. En rekke fremragende kantorer har virket her oppigjennom århundrene, og den mest berømte blant dem er Johann Sebastian Bach, som var Thomaskantor fra 1723 og frem til sin død i 1750.

Bach har også hatt en særstilling når det gjelder Mangersnes’ musikalske profil. Med ulike kor og ensembler har han pr dags dato oppført 160 av Bachs kantater. Domkantoriet fremfører jevnlig Bachs pasjoner og motetter, og synger hvert tredje år Bachs H-mollmesse i Domkirken.

I Leipzig er koret invitert til å synge ved den ukentlige fredagsvesper, «Motette», 17. oktober, samt til å delta ved gudstjenesten søndag 19. oktober. Dette er Thomanerkorets faste oppgaver gjennom hele sesongen, og kun ganske få helger i året åpnes det for at utvalgte gjestekor kan overta.

I tillegg til å synge i Thomaskirken vil koret holde egne konserter i Dresden, Wittenberg og Meissen. Programmet favner over tysk, russisk og skandinavisk kirkemusikk fra seks århundrer, med musikk av Hassler, Bach, Mendelsson, Bruckner, Otto Olsson, Sergei Rachmaninoff, Fridthjov Anderssen, Grieg, Ove Kr. Sundberg, Egil Hovland, Kjell Mørk Karlsen, Kjell Habbestad og Johan Kvandal).

Bergen Domkantori ble grunnlagt 1971 av domkantor Magnar Mangersnes.

Turneplanen er som følger:

17. oktober: Leipzig, deltakelse ved fredagsvesper i Thomaskirken
18. oktober: Dresden, konsert kl 19:30 i Dreikönigskirche
19. oktober: Leipzig, deltakelse ved gudstjeneste i Thomaskirken
19. oktober: Wittenberg konsert kl 17:00 i Stadtkirche
20. oktober: Meissen konsert kl 19:30 i Frauenkirche

Det er Bergen Domkantori som melder dette.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev