Barrat Due

Aspaas overtar for Eggen

Tor Espen Aspaas vil være solist under Oslo Filharmoniske Orkesters Mozart-konsert i Aulaen 25. november, i steden for Christian Eggen. Denne programendringen skyldes Eggens arbeidsmengde som dirigent denne høsten. I neste uke deltar Oslo-Filharmonien for øvrig under åpningen av Oslo Filmfestival 2000.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

På grunn av Christian Eggens store arbeidsmengde som dirigent denne høsten blir solistoppgaven under Oslo Filharmoniske Orkesters lørdagskonsert i Aulaen 25. november overtatt av Tor Espen Aspaas. Aspaas vil spille Mozarts Klaverkonsert nr. 24 – og ikke nr. 25 som tidligere oppsatt med Eggen. Christian Eggen vil for øvrig dirigere konserten som planlagt.

Tor Espen Aspaas avla i 1994, etter studier ved Norges Musikkhøgskole med professor Liv Glaser og professor Jens Harald Bratlie, kandidateksamen med beste karakter, og fikk i 1996 solistdiplom. Aspaas debuterte i Oslo høsten 1997, og mottok glimrende kritikker for sine tolkninger av Schubert, Berg, Rachmaninov og Schõnberg. Han har mottatt en rekke stipender og utmerkelser, og dessuten vært solist med de fleste norske orkestre, samt engasjert ved norske og internasjonale festivaler og konsertserier, blant annet til en egen konsert i recitalserien «Mesterpianister» i Oslo høsten 1999. Aspaas er spesielt aktiv som kammermusiker med medspillere som Arve Tellefsen, Frans Helmerson og Virginia Tola (og er sistnevntes faste akkompagnatør i Norge). I 2001 kommer han ut med en komplett

CD-innspilling av Paul Dukas´ klaververker, og er bl.a. solist med Tondheim Symfoniorkester. Han underviser ved Norges Musikkhøgskole i tillegg til å være kunstnerisk leder for kammermusikkfestivalen «Vinterspill i Bergstaden» på hjemstedet Røros.

I neste uke, torsdag 16. og fredag 17. november, deltar Oslo Filharmoniske Orkester under ledelse av Frank Strobel på åpningen av Oslo Filmfestival 2000. Forestillingen starter klokken 19.30 begge kvelder, og finner sted i Oslo Konserthus. Dette blir levende musikk til den klassiske Chaplin-filmen «City Lights», og bør bli en begivenhet å få med seg for både film- og musikkintereserte. Forestillingen spilles også lørdag 18. november – og da klokken ett på formiddagen.

Fullstendig oversikt over programmet til Oslo Filharmoniske Orkester finner du for øvrig her.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev