Korprisen 2020 til Bjørn Moe for hans arbeid med Nidarosdomens guttekor gjennom 47 år (Foto: Roar Barros-Ødegård)

Korprisen 2020 til dirigenten i Nidarosdomens guttekor

Bjørn Moe ble tildelt Korprisen 2020 på Norges Korforbunds landsmøte nylig. Moe har dirigert Nidarosdomens guttekor i 47 år, og bygget opp koret til et høyt nivå som blir respektert i inn- og utland.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

Korprisen deles ut av Norges Korforbund annet hvert år til enkeltpersoner eller grupper som har bidratt til å gi norsk korsang større utbredelse og høyere kvalitet. Korfolk i hele Norge ble i vår invitert til å nominere kandidater til Korprisen, og Bjørn Moe ble foreslått av mange, skriver Norges Korforbund i en pressemelding.

I begrunnelsen for prisen sier Korforbundet at Nidarosdomens Guttekor «hvert år gleder mange tusen trøndere med variert og nyskapende musikk fremført på høyeste nivå». Koret har også et tett program med turnéer i Norge og i utlandet.
– Bjørn Moe har bidratt til gjennom årene å eksponere mange gutter til musikk i verdensklasse og berede grunnen for et liv med interesse for klassisk musikk. Et guttekor skifter ut alle guttesangere i løpet av en fireårs periode. Bjørn Moe har som kunstnerisk leder og dirigent vært en mester i å ta vare på denne korte tiden, sier musikksjef Tove Ramlo-Ystad i Norges Korforbund.

Bjørn Moe (født 1945) begynte selv i Nidarosdomens Guttekor som aspirant da han var åtte år. Han sang i koret fra 1953-1973, og var tidligere dirigent Ludvik Nielsens assistent årene 1965-73. Fra 1973 har han selv dirigert koret, med godt humør, imponerende kunnskap og erfaring innen både musikk og pedagogikk.

Prisen er på 30 000,- kroner. Tidligere vinnere av Korprisen er blant andre Knut Nystedt, Grete Pedersen, Norunn Illevold Giske, Øystein Fevang, Carl Høgset, Per Oddvar Hildre, Henning Sommerro, Sverre Valen og Terje Kvam.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev