240608

Zetlitz priset

Popartist Bertine Zetlitz og jazzmusiker Carl Magnus «Calle» Neumann er begge tildelt Oslo bys kunstnerpris på 40.000 kroner hver. Også Veslemøy Nystedt Stoltenberg, Bente Guro Møller, Arve Opsahl og Ingvar Ambjørnsen ble priset av Oslo kommune.

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

Bertine Zetlitz er ekte oslojente med bakgrunn fra musikklinja på Foss videregående skole på Grünerløkka. I begrunnelsen heter det følgende: «Hun mottar prisen for å representere det unge Oslo. Hun fikk Spellemannprisen for beste debutplate og for beste popartist i 1998 og slår til igjen med ny spellemannpris for beste popsolist i 2000. Som om ikke dette var nok kommer hun også med boken «Og dagen inntil nå er god». Vi venter spent på de neste dagene.»

Om jazzmusiker Carl Magnus «Calle» Neumann begrunnes prisen slik: «En av våre fremste jazzmusikere får prisen for sin mangeårige innsats. Carl Magnus, populært kalt Calle, fikk som 19-åring sin første pris og har senere bidratt med mange plateinnspillinger, konserter og festivalopptredener. Hans samarbeid spenner over nasjonale og internasjonale artister.»

I tillegg mottok Bente Guro Møller pris for sin innsats som initiativtaker til opprettelsen av Internasjonalt kultursenter og museum i gamle Grønland politistasjon, glasskunstner Veslemøy Nystedt Stoltenberg ble prsiet for sine utsmykninger i Trefoldighetskirken, Kristelig Gymnasium, Bibelskolen og Lovisenberg sykehus, mens Arve Opsahl roses for å ha vært en av Oslos fremste ambasssadører for «den litt kjappe oslotonen i vår nasjonale revykunst».

Ved samme anledning ble Ingvar Ambjørnsen tildelt Oslo Bys Kulturpris 2000 på 100.000 kroner.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.