Marvel Comics #1 1977 stilt ut på Midtnorsk Kiss-museum.

Ung, norsk solist debuterer på ECM

Trygve Seim debuterer på ECM, et av verdens ledende varemerker innen jazz og moderne improvisert musikk. Det er 30 år siden sist en norsk saksofonist debuterte på ECM. Han het Jan Garbarek.Torsdag er det plateslipp og konsert på Blå i Oslo, mens DølaJazz og Trondheim står for tur i løpet av helgen.

Kalender

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

Rakhmaninov med venner

14/12/2023 Kl. 18:30

Oslo

Den store julegaven – Mest for barn, litt for voksne

16/12/2023 Kl. 13.00 og 15.00

Oslo

Trygve Seim har utviklet seg til en av landets ledende saksofonister siden han slo gjennom pa slutten av 80-tallet. Først med bandet Airamero og deretter med The Source. Siden har han spilt med de fleste, som det heter. Seim har hørt mye på tradisjonell, asiatisk fløytemusikk, musikken karakteriseres som i hovedsak rolig og meditativ med sterke melodiske kvaliteter, og som Seim selv sier: Et hvilested i en stadig mer hektisk verden.

«Different Rivers» er komponert av Trygve Seim, og orkesterets debut på ECM presenterer flere av landets sterkeste musikalske kort:

Trygve Seim (tenor- og sopransax), Håvard Lund (bassklarinett og klarinett), Nils Jansen (bass- og sopraninosax, kontrabassklarinett), Arve Henriksen ( trompet, vokal og trumpophone), Tone Reichelt (horn), Lars Andreas Haug (tuba og vokal), Frode Haltli ( trekkspill og basstrombone), Ørnulf Lillebjerka (cello), Per Oddvar Johansen (trommer) og Geir Østensjø (lyd).

Fredag 13.oktober, kl 21, spiller Trygve Seim og orkesteret på Blue Garden i Trondheim, med Trondheim Jazzforum som arrangør. Lørdag 14.10, kl 20:30, opptrer de på Lillehammer i Kulturhuset Banken – Festsalen som en del av DølaJazz.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.