Jørgen Mathisen og Karin Krog/Foto: Oslo Jazzfestival

Statkrafts Young Star stipend 2008

Saksofonist Jørgen Mathisen fra Oslo ble fredag tildelt Statkrafts Young Star stipend 2008. Mathisen ble enstemmig valgt av juryen som består av Karin Krog, Martin Revheim, Bugge Wesseltoft og Stein Dale.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Statkrafts Young Star stipend deles ut til en musiker i alderen 18 – 25 år som har gjort seg spesielt bemerket på lokalt, regionalt og/eller nasjonalt nivå. Stipendet består av kr. 50 000,- og inkluderer en spillejobb med et valgfritt prosjekt under påfølgende Oslo Jazzfestival.

Juryen besto dette året av Karin Krog, Martin Revheim, Bugge Wesseltoft og Stein Dale, som hadde følgende å meddele om årets mottaker:

«Jørgen Mathisen er en musiker med et enormt overskudd, og han er teknisk briliant. Han kom inn i jazzmiljøet som et skudd og har markert seg tydelig som musiker de siste årene.»

23 år gamle Jørgen Mathisen er utdannet ved jazzlinja på NTNU og har allerede markert seg gjennom band som The Core, Zanussi 5, Humwee, Supersonic Rocketship og Trondheim Jazzorkester. Mathisen er også aktuell med en ny trio sammen med bassist Per Zanussi og trommeslager Franklin Kiermayer.

Stipendet ble utdelt på Nasjonal jazzscene, Victoria fredag 15. august kl. 18.00.

Det er Oslo Jazzfestival som melder dette.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev