Shining (stort)

Skinnende på Last Train

Jazzkvartetten Shining ser ikke ut til å ligge i post-nyttårsdvale. På søndag 11. januar jazzer de det nye året inn på Last Train i Oslo. Konserten begynner presis klokken 23:30 og inngangsbillett koster 60. Bandet forbereder for tiden en ny plateinnspilling, og det er ikke utenkelig at det vil være smakebiter fra denne som kan høres.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Kyrre Tromm Lindvig

Shining består av Jørgen Munkeby på sax, klarinett og fløyte, Morten Qvenild på rhodes og synth, Torstein Lofthus på trommesett og Aslak Hartberg på akustisk og elektrisk bass. De har til nå utgitt to plater, «Where the ragged people go» i 2001 og «Sweet Shanghai Devil» i 2003. Begge har fått meget god mottagelse av jazzkritikere i inn-og utland.

— Slik eg hugsar debutplata «Where The Ragged People Go» med «Hell’s Bell» som ein kjenningsmelodi, var Shining eit band som med Coleman og Coltrane i bagasjen dundra i veg med moderne akustisk jazz på ein måte vi ikkje hadde høyrt maken til, skrev Roald Helgheim, Dagsavisens jazzskribent, i en artikkel datert 18.Mai 2003.

Enda mer begeistret ble han for oppfølgerplaten, som han mente overgikk den forrige.

– Denne gongen tykkjer eg musikken er endå friare, i meininga fri for konvensjonar, utan å bli meir mystisk av det. Det er som å vandre gjennom musikalske landskap, skrev han begeistret.

«Sweet Shanghai Devil» skal verdenslanseres i år og bandet planlegger i den sammenheng en turné på kontinentet, hvor de blant annet skal være oppvarming for Jaga Jazzist.

Shining ble visstnok til ved en tilfeldighet, i og med at Munkeby i 1999 trengte noen musikere å gjennomføre en konsert og valgte de andre uten å ha hørt dem spille før. Det må ha gått bra, derfra gikk det i alle fall slag i slag og bandet har spilt på flere større europeiske og norske jazzfestivaler, og i 2002 var de også på en turné i Kina, som efter sigende var en meget stor suksess.

Konserten finner sted på Last Train i Universitetsgaten i Oslo på søndag 11.januar klokken 23:30. Inngangsbilletten koster 60 kroner.

Mer info om bandet finne man på deres nettside, www.shining.no

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev