Moldejazz 2010: Sula Art Ensemble – Jan Magne Førde, Kåre Nymark jr., Jarle Førde, Nils Petter Molvær

Pris til Jørgen Munkeby

Norsk Jazzforum melder at den norske saxofonisten Jørgen Munkeby nylig fikk pris som Beste Solist under Avignon Jazz Contest i Frankrike. Munkeby deltok med bandet DAMP, som består av musikere med bakgrunn ved jazz/improvisasjonslinja ved Norges Musikkhøgskole.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Kampenjazz: Braid

20/09/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det Oslo-baserte bandet DAMP var plukket ut som Norges deltagere ved Avignon Jazz Contest , som fant sted 1. og 2. august. Og det var altså her at Jaga Jazzist-medlemmet Jørgen Munkeby ble kronet med tittelen «Beste Solist» i konkurranse med 34 solister fra hele Europa. I tillegg til æren kunne Munkeby spasere av scenen med en sjekk på 3000 francs. Munkeby spiller for øvrig også fløyte, og kunne nylig høres på Petter Wettre-albumet «The Mystery Unfolds», sammen med bl.a. Trygve Seim. Utenom DAMP er han også å oppleve i grupper som Jaga Jazzist, Bobby Hughes Experience og Shining.

DAMP spiller i følge Norsk Jazzforum komposisjoner av gitarist Asbjørn Lerheim, og musikken kan betegnes som moderne, akustisk jazz, inspirert av musikere som Kenny Wheeler og Bill Frisell, men også like mye av musikere som Ornette Coleman og Albert Ayler. Bandet har ellers vært å høre på utescenen under Kongsberg Jazzfestival. Lerheim er ellers plateaktuell med OJ Trio, har tidligere turnert for Rikskonsertene og spilt på Moldejazz med ulike prosjekter. Han spilte også med Lerheim/Storsten/Rennestraum Trio under Ungjazz-festivalen i Ålesund, og er aktiv med flere band i Oslo-distriktet.

Foruten Munkeby og Lerheim består DAMP også av bassist Roger Arntzen, som skal utgi plater med Eckhardt Baur Kvartett og Østenfor Sol til høsten, og dessuten spiller i bandet Tetra og i duo med pianisten Morten Qvenild. Samt trommeslager Torstein Lofthus, som spiller med så vel Bertine Zetlitz som Tetra og Shining.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev