Operaen Medea - Nordlysfestivalen 2023

Pris til Jørgen Munkeby

Norsk Jazzforum melder at den norske saxofonisten Jørgen Munkeby nylig fikk pris som Beste Solist under Avignon Jazz Contest i Frankrike. Munkeby deltok med bandet DAMP, som består av musikere med bakgrunn ved jazz/improvisasjonslinja ved Norges Musikkhøgskole.

Kalender

Ary Morais & Band @ Drammens Teater 4. feb

04/02/2023 Kl. 15:00

Viken

Lørdagsopera 4. februar

04/02/2023 Kl. 15:30

Oslo

Fransk musikksalong à la 1720

05/02/2023 Kl. 18:00

Oslo

Det Oslo-baserte bandet DAMP var plukket ut som Norges deltagere ved Avignon Jazz Contest , som fant sted 1. og 2. august. Og det var altså her at Jaga Jazzist-medlemmet Jørgen Munkeby ble kronet med tittelen «Beste Solist» i konkurranse med 34 solister fra hele Europa. I tillegg til æren kunne Munkeby spasere av scenen med en sjekk på 3000 francs. Munkeby spiller for øvrig også fløyte, og kunne nylig høres på Petter Wettre-albumet «The Mystery Unfolds», sammen med bl.a. Trygve Seim. Utenom DAMP er han også å oppleve i grupper som Jaga Jazzist, Bobby Hughes Experience og Shining.

DAMP spiller i følge Norsk Jazzforum komposisjoner av gitarist Asbjørn Lerheim, og musikken kan betegnes som moderne, akustisk jazz, inspirert av musikere som Kenny Wheeler og Bill Frisell, men også like mye av musikere som Ornette Coleman og Albert Ayler. Bandet har ellers vært å høre på utescenen under Kongsberg Jazzfestival. Lerheim er ellers plateaktuell med OJ Trio, har tidligere turnert for Rikskonsertene og spilt på Moldejazz med ulike prosjekter. Han spilte også med Lerheim/Storsten/Rennestraum Trio under Ungjazz-festivalen i Ålesund, og er aktiv med flere band i Oslo-distriktet.

Foruten Munkeby og Lerheim består DAMP også av bassist Roger Arntzen, som skal utgi plater med Eckhardt Baur Kvartett og Østenfor Sol til høsten, og dessuten spiller i bandet Tetra og i duo med pianisten Morten Qvenild. Samt trommeslager Torstein Lofthus, som spiller med så vel Bertine Zetlitz som Tetra og Shining.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev