Puma (Foto: Rikskonsertene)

Puma på Belleville.

Puma: Årets unge jazzmusikere fra 2006 lander på Belleville tirsdag aften. Trioen er aktuelle med debutalbumet «Isolationism», og er nå midt i sin pågående norgesturnè. Selv oppgir de Supersilent, Humcrush og Maja Ratkje som sine forbilder.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Under Jazzintro-finalen på Moldejazz i juli utropte Rikskonsertenes direktør, Åse Kleveland, trioen Puma til Årets unge jazzmusikere 2006. Konkurransen var hard, og juryen hadde en vanskelig jobb.

— Puma er et originalt band med et stort potensial, sa Åse Kleveland på vegne av juryen under prisutdelingen den gangen.

Nå er Puma aktuelle med debutalbumet «Isolationism» som er ute på selskapet Bolage.

Puma er et friband som spiller gammel, klassisk, fri-improvisert musikk. Lydbildet er elektrisk, med tangenter, kontaktmikker, gitar og trommer. Bandet tar utgangspunkt i improvisasjonsmusikken med en god dose rock, noise og groove.

— Man kan vel kanskje trekke paralleller til Supersilent og Humcrush, og en noiseartist som Maja Ratkje. Vi er veldig inspirert av det hun driver med. Vi tar tak musikk vi er glad i, og prøver å sy det sammen til en enhet, sa Stian Westerhus til Ballade i et intervju i fjor.

Puma består av Stian Westerhus (gitarer og maskiner) og Øystein Moen (tangenter og elektronikk), begge fra Steinkjerområdet, og Gard Nilssen fra Skien (trommer, perkusjon og sampling).

— Å bli kåret til Årets unge jazzmusikere betyr enormt mye for oss, sa en svært glad Øystein Moen.

— En slik mulighet er gull verdt for et band som vårt. Vi er unge og uetablerte, og dette gir oss anledning til å spille live for publikum på festivaler så vel som på klubber, og kanskje for et publikum vi ellers ikke ville ha truffet i den fasen vi er i nå, sier Moen.

Publikum har sjansen til å møte Puma på disse stedene som er igjen på den pågående turneen:

* Oslo – Belleville – tirsdag 17. april
* Kristiansand – Kristiansand Jazzklubb – onsdag 18. april
* Stavanger – Stavanger jazzforum – torsdag 19. april
* Bodø – Ad Lib Jazzklubb – fredag 27. april

Besøk hjemmesiden til Puma, arrangør er Rikskonsertene. Belleville finnes her.

Stillinger

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev