Big Chief Jazzband

Oslo Jazzfestivals pris 2002

«Mr. Big Chief», Eivind H. Solberg, mottok i går Oslo Jazzfestivals pris for sin enestående og vitale innsats for Oslos jazzliv gjennom 50 år. Oslo Jazzfestivals pris deles ut hvert år til en person som har gjort en uvanlig innsats for festivalen og/eller Oslos jazzliv i sin alminnelighet.

Kalender

Lørdagsopera: Jussi i våre hjerter

02/03/2024 Kl. 18:00

Oslo

KvarTettPå 2024 – Ravelorama 

02/03/2024 Kl. 14:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

02/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Prisen består, i tillegg til mye heder og ære, av en skulptur utført av Mariann Hazeland.

Eivind H. Solberg har vært en aktiv misjonær for jazzen gjennom mange år. Tusenvis av publikummere har stiftet bekjentskap med jazz via Solbergs virksomhet som arrangør, skribent og musiker. Som vert for flere av Oslos jazzklubber som Metropol og Down Town, har han arrangert tallrike konserter blant annet NM i amatørjazz.

Han har også vært redaktør for Jazznytt, og i år feirer han 50-års jubileum sammen med resten av Big Chief Jazzband. Han er stadig aktiv musiker og frelser nye sjeler over det ganske land hvert år, skriver Oslo Jazzfestival i en pressemelding i sakens anledning.

Ballade gratulerer naturligvis så mye med prisen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.