Elin Rosseland (Foto: Jazzbasen.no/Arve Kjersheim)

Blå trå

Konsert- og workshopserien Blå Trå, som hadde sin oppstart vinteren 2007, vil i år løftes ytterligere frem i samarbeid med Universitetet i Stavanger og Stavanger 2008.

Kalender

Målet med Blå Trå er å utvikle, styrke og inspirere det unge og voksende jazzmiljøet i regionen samt stimulere det allerede etablerte improviserende jazzmiljøet. En av Stavanger2008s målsetninger er at de musikerne som besøker byen skal «legge noe igjen».

I samarbeid med Stavanger2008 vil Blå Trå derfor arrangere flere gratis workshops i år, med både nasjonale og internasjonale storheter.

Chris Potter kommer

Det har allerede vært avholdt et vellykket workshop med frijazz/punk-gitaristen Marc Ribot og den legendariske frijazzbassisten Henry Grimes.

Førstkommende lørdag fristes det med den amerikanske stjernesaksofonisten Chris Potter. Potter har tross sin relativt unge alder markert seg sterkt i internasjonal jazz. Han blir av mange omtalt som den mest interessante saksofonisten fra USA. Potter spiller både tenor- og sopransax. Han er kjent som en dristig komponist og en nyskapende arrangør og usedvanlig kreativ, allsidig og produktiv. Han gjestet Norge sist på Moldejazzfestival med Dave Holland Qiuntet.

Internasjonalt og lokalt

Vårens tre siste workshops foregår på Bjergsted, UiS og 26.mars er det den amerikanske fusionpianisten Jim Beard kjent fra samarbeid med blant annet Eliane Elias, Michael Brekcer, Pat Metheny, John McLaughlin og John Scofield. Dessuten har han produsert og medvirker på de fleste Mike Stern-utgivelsene.

22. april er det duket for workshop med den velkjente sangeren Elin Rosseland, mens saksofonistene i Saxwaffe (Klaus Ellerhusen Holm, Espen Reinertsen, Atle Nymo og Eirik Hegdal) får æren av å holde vårens siste workshop. Det skjer 21. mai.

Alle workshop-holderne holder konserter i Stavanger samme dag eller dagen etter workshopen og Jim Beard, Elin Rosseland og Saxwaffe har med seg lokale musikere på konsertene.

Det er Blå Trå som melder dette.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev