Jacob Young

Album nr. 3 fra Young

Jacob Young feirer i kveld utgivelsen av sin tredje soloplate med konsert på Blå. Samtidig slipper Anders Aarum Trio det den kaller verdens første jazztrio-CD med komposisjoner inspirert av bowling.

Kalender

La Bohème

17/04/2024 Kl. 19:00

Viken

EYOLF DALE TRIO

17/04/2024 Kl. 20:00

Vestland

I kveld inntar jazzgitaristen Jacob Young Blås scene i anledning slippet av sin tredje soloplate «Glow». Med seg på scenen har Young Arve Henriksen (trompet), Trygve Seim (saksofon), Mats Eilertsen (bass) og Jarle Vespestad (trommer). Det loves også overraskelser. På plata bidrar også Vigleik Storaas, Bendik Hofseth, Håkon Kornstad, Knut Reiersrud og Christian Wallumrød, så kanskje noen av disse stikker innom?

Komposisjonene på «Glow» er i hovedsak skrevet og arrangert av Young selv, med produksjon av Young og Reidar Skår, en av bakmennene på Nils Petter Molværs «Khmer» og «Solid Ether».

Young studerte tidlig på 90-tallet i New York, med legenden Jim Hall som lærer. Der spilte han med kanoner som Larry Goldings, Leon Parker, Rashied Ali, Lonnie Plaxico, Arnie Lawrence, Keiko Matsui og Junior Mance.

Hjemme i Norge har Young hatt flere egne konsertserier, blant annet på Cosmopolite, Belleville og Josefine. Han har spilt med Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær, DJ Strangefruit, Bendik Hofseth, Karin Krog, Knut Riisnæs og Jan Erik Vold/Erik Kapstads «Storytellers», I tillegg er han programleder i det ukentlige radioprogrammet «Vacuum» på Radio Tango, og har ikke minst gitt ut soloplatene «This Is You» på Nor-CD og «Pieces of Time» på Curling Legs.

Ukens andre jazzplateslipp står Anders Aarum Trio for, der Aarums piano støttes opp av Mats Eilertsen på bass og Torstein Ellingsen på trommer. «The Lucky Strike» er, ifølge trioen, verdens første jazztrio-CD med komposisjoner inspirert av bowling.

Komposisjonene har på ulike måter en eller annen relasjon til de mangfoldige sidene av bowlingsporten, som trioen dyrker aktivt etter bandøvelsene sine. – – Med en god bowlingkamp i bakhodet, og tanken på hvilken lykke det er å slå en perfekt strike, er det vårt mål å gi musikken et upretensiøst preg, heter det i bandets pressemelding.

Anders Aarum Trio kombinerer moderne, lyrisk jazz med tradisjonell New Orleans-musikk, en kombinasjon 25 år gamle Aarum tror er første gang er innspilt i trioformat i Norge.

• Jacob Young spiller konsert på Blå i kveld kl. 20. «Glow» er ute på Curling Legs Records. Mer info her.

• Anders Aarum Trios «The Lucky Strike» gis ut av Hot Club Records. Mer info her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.