Innsynfestivalen_dansende par (Foto: Nils Christian Boberg)

Ny Bachelorutdanning: Utøverstudium i tradisjonsdans

Høsten 2009 tilbur Dansevitenskap/Institutt for musikk på NTNU i samarbeid med Rff-sentret/Norsk senter for folkemusikk og folkedans og Ole Bull Akademiet (OBA) en ny profesjonsutdanning i tradisjonsdans.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Målet med dette er å utdanne utøvende tradisjonsdansere og dansepedagoger, melder Ole Bull Akademiet.
Grunnutdanningen er treåring og fører til graden Bachelor i utøvende tradisjonsdans som gir 180 studiepoeng. Praktisk-pedagogisk utdanning, PPU, kan tas over ett år i tillegg til bachelorstudiet for å gi pedagogisk kompetanse.
Studiet har som mål å utdanne tradisjonsdansere på et høyt kunstnerisk nivå. Disse skal kunne arbeide som solister eller i ulike kunstneriske eller pedagogiske sammenhenger.
Studiet skal være samlingsbasert de to første årene, og ha undervisning hver uke i tredje studieår. Rff-sentret (Rådet for folkemusikk og folkedans) i Trondheim og Ole Bull Akademiet på Voss veksler på å huse studentene. Undervisningen i Trondheim vil dels vere sammen med studieretningen dansevitenskap, og undervisingen på Voss vil dels vere sammmen med utøverstudiet i tradisjonsmusikk.
Det vil bli tatt opp seks studenter til studiet på grunnlag av opptaksprøve. Søkerne blir rangert etter dansefaglege kvalifikasjoner, heter det fra Ole Bull Akademiet.
Søknad skal sendes til NTNU via Søknadsweb innen 15. april 2009. Opptaksprøver blir avholdt sist i mai.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev