Back side-kopi

Nils Økland i Wire

Et av verdens beste musikkblader, engelske The Wire, er nå ute med sin utgave nummer to hundre. For å feire dette har de også lagt ved en dobbel CD med bladet, der vi finner den norske felespilleren Nils Økland sammen med utenlandske avant garde-størrelser som Faust, Coil og Tom Recchion.

Kalender

Jubileumskonsert – Schola 60 år!

15/06/2024 Kl. 17.00

Oslo

Irsk søndagskonsert med Caraid

16/06/2024 Kl. 15:00

Oslo

Det er i oktoberutgaven av The Wire at Nils Økland er en av tredve artister og grupper som bidrar med spor for å feire jubileet til det utmerkede musikkmagasinet. Av andre artister som er representert på ”The Wire Tapper” kan vi ellers nevne David Grubbs, Nurse With Wound, Jan Jelinek, The Fall, Current Ninety Three, Peranut Butter Wolf og Herman Nitsch – alle internasjonale navn som på forskjellig vis beveger seg i de mer spennende randsonene av dagens musikkliv. The Wire har spesialisert seg på samtidsmusikk i videste forstand, og inneholder alltid velformulerte skriverier om alt fra Free Music til hip hop, klassisk til avant-rock, electronica til verdensmusikk. The Wire har hentet sporet med Økland fra albumet ”Straum” på det norske selskapet Rune Grammofon, som de også tidligere har vist sin forkjærlighet for. Bladet mener at Øklands musikk eksisterer i ”gråsonen mellom tradisjonell folkemusikk, samtidsmusikk og fri improvisasjon”, og har ellers også plukket ut Ultima som en av de internasjonale begivenhetene man bør få med seg. Nils Økland og label-kameratene Supersilent skal for øvrig begge opptre på Royal Festival Hall i London 16. november. Mer om Økland og hans prosjekter kan du for øvrig lese her, mens vi også anbefaler våre lesere en tur innom hjemmesidene til Rune Grammofon.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.