Sten Cranner 2006/Foto: Anna Hult

Sten Cranner ny direktør for Bergen Filharmoniske Orkester

Sten Cranner (1967) er ansatt som ny direktør for Bergen Filharmoniske Orkester. Cranner har bred erfaring fra kulturlivet, både som leder, administrator og utøver.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Den nytilsatte direktøren har bred erfaring fra kulturlivet, både som leder, administrator og utøver. Han har siden 2002 vært orkestersjef i Göteborgs Symfoniker / Konserthuset Göteborg, Göteborgs Konsert AB (GKAB).

I sitt arbeid som orkestersjef i Göteborgs Symfoniker (GSO) har Cranner deltatt i ledergruppen og orkesterets programråd. Han har vært personal-, budsjett og virksomhetsansvarlig for orkesteravdelingen. Cranner har også hatt det operative ansvaret for all konsertproduksjon i konserthuset, samt all intern og ekstern virksomhet for GSO, deriblant turneer og gjestespill.

Cranner har musikkutdannelse fra Østlandets Musikkonservatorium med tuba som hovedinstrument. I perioden 1989 – 1998 arbeidet han som frilans-musiker med en rekke engasjementer over hele Skandinavia, deriblant Bergen Filharmoniske Orkester.

Cranner har tidligere (2000-2002) arbeidet som prosjektleder og orkesterregissør i Oslo Filharmoniske Orkester. Videre har han vært produsent og daglig leder for Cikadaensemblet, slagverksensemblet SISU og Groove Music AS.

Styreformann Pål W. Lorentzen sier i en kommentar at Sten Cranner er en ambisiøs og faglig sett svært sterk person med et godt internasjonalt nettverk. Han besitter den kompetanse og erfaring som er nødvendig for å lede Bergen Filharmoniske Orkester videre, nasjonalt og internasjonalt, i samsvar med orkesterets strategi.

Ballade håper å kunne komme tilbake med et større intervju med direktøren, så snart dette lar seg gjennomføre.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev