Slutt for EMI?

EMI kan bli splittet opp og solgt etter en rettskjennelse i New York.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Terra Firma og dets eier Guy Hands overtok EMI i 2007. Hands har senere ment at han ble lurt av selgeren CitiGroup til å betale en kunstig høy pris for plateselskapet, siden han ikke ble informert om at en budrival hadde trukket seg.
En jury i New York har nå kommet frem til at Citigroup ikke løy. Dette kan igjen bety at Terra Firma blir nødt til å gi EMI tilbake til Citygroup, som i tillegg til å adminstrere overtakelsen også lånte Terra Firma $4.23 milliarder.
CitiGroup sine advokater har hele tiden hevdet at Hands simpelthen gjorde et dårlig kjøp.
Les også: [link id=65874 title=»Hva skjer med EMI?»]
Kunne ikke bekjempe teknologien
— Guy Hands kunne ikke bekjempe teknologien. Ingen kjøper plater lenger, uttalte en av CityGroups advokater tidligere denne uken, i følge Hypebot.
Det tok juryen bare fire timer å komme frem til en kjennelse. De fleste eksperter tror at EMI vil bli splittet opp og solgt om ikke Terra Firma klarer å betale gjelden sin.
Techdirt antyder at kjøperen kan bli Warner, og at en dermed står igjen med bare tre store plateselskaper: Warner, Sony og Universal.
Flere muligheter
Billboard har et mer nyansert syn på EMIs mulige fremtid, og skriver at det nå blir en slags stirrekonkurranse mellom CityGroup og Terra Firma.
CityGroup må håpe at Terra Firma ikke klarer å betale tilbake lånet sitt, og dermed må gi tilbake firmaet. Terra Firma må på sin side klare å holde ut lenge nok til at det økonomiske klimaet snur og de får refinansiert lånet, eller at en eller flere musikalske suksesser blir så innbringende at de klarer å betale avdragene sine – eller, en tredje løsning, at CityGroup kommer tilbake med et av sine gamle tilbud, hvor Terra Firma får beholde deler av firmaet, mens resten gis til CityGroup.
Eventuelt må Terra Firma bryte opp EMI og selge vekk noen av delene.
I en pressemelding fra Terra Firma heter det at EMI skal «fortsette å bygge på resultatene fra de siste tre årene, hvor selskapet har forbedret sin markedsposisjon, oppnådd enorm suksess med nye og etablerte artister og skapt en bemerkelsesverdig økning i profitten».
Bjørn Rogstad, direktør i EMI Norge, ønsker ikke å kommentere saken utover denne pressemeldingen.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev