Illustrasjonsbilde. Norske bibliotek lanserer egen strømmetjeneste i april. Avtale mellom TONO og Norgesfilm sørger for at filmkomponistene får betalt. (Foto: Kristian Dugstad)

Norske bibliotek med gratis filmstrømming

Norske bibliotek skal tilby gratis filmstrømming til lånekunder. Tjenesten Filmoteket lanseres i april – med TONO-avtale.

Kalender

Glogerfestspillene: Klassisk fra dA til nÅ

28/01/2022 Kl. 18:00

Viken

Glogerfestspillene: Festkonsert

28/01/2022 Kl. 20:00

Viken

Glogerfestspillene: Med egne ord

28/01/2022 Kl. 09:30

Viken

Glogerfestspillene: Vox Humana

29/01/2022 Kl. 17:00

Viken

Flere norske bibliotek skal tilby gratis spillefilm til sine lånekunder. Bibliotekenes egen strømmetjeneste, Filmoteket, er utviklet av Norgesfilm og lanseres i løpet av april. Tjenesten er gratis for lånerne, men biblioteket betaler 25 kroner per lån. Pengene går til filmens rettighetshavere – blant annet gjennom TONO, som forvalter filmkomponisters rettigheter, sier TONO i en pressemelding.

– Dette er et strålende tilbud fra bibliotekene. Gratis film til bibliotekets brukere og rimelig vederlag til rettighetshaverne i inn- og utland – det er en vinn-vinn-situasjon. Vi er svært fornøyd med vårt gode og langvarige samarbeid med Norgesfilm, sier Inger Elise Mey, direktør for Online Media i TONO.

 TONO og Norgesfilm har arbeidet tett over mange år, og har avtaler vedrørende en rekke tjenester. Det er etablert gode rapportrutiner som sørger for at TONO får avregnet vederlag tilbake til filmkomponistene.

– Norgesfilm har jobbet med utvikling og leveranse av strømmetjenester og digital filmformidling i 20 år mot både utdanningssektoren, biblioteksbransjen, den profesjonelle filmindustrien, mediehus, helsevesen og kulturbransjen, og vi har alltid hatt et godt samarbeid med TONO. Dette fortsetter nå, med nok en strømmetjeneste der vi denne gang skal hjem i stua – eller hvor enn brukeren måtte befinne seg, og der kun lånekortet og internettilgang trengs for å få en virkelig god filmopplevelse, helt fritt tilgjengelig, sier Anders Koppang-Grønn, daglig leder i Norgesfilm.

– Ubetinget suksess
En lang rekke norske biblioteker har bestilt Filmoteket, som blir tilgjengelig i løpet av april. Om ditt bibliotek er med i ordningen kan du lese på Norgesfilms hjemmesider.

Når tjenesten lanseres vil den inneholde omtrent 200 norske og internasjonale spillefilmer for barn og voksne.
– Vi har i mange år levert tilsvarende tjenester på oppdrag fra Norgesfilms kunder i våre naboland Danmark, Sverige og Finland. Dette har vært en ubetinget suksess. Nå er det norske bibliotekers tur til endelig å kunne tilby alle brukerne en attraktiv strømmetjeneste med populære nasjonale og internasjonale filmer av høyeste kvalitet, og således bli enda mer relevant for sitt brede publikum i alle aldre, forteller Koppang-Grønn.

Stillinger

Produsent

Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada

Produsent / Arrangementssjef

Grieg in Bergen Int Festival

Musikkfaglig medarbeider

Musikk I Skolen

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this