Illustrasjonsbilde. Norske bibliotek lanserer egen strømmetjeneste i april. Avtale mellom TONO og Norgesfilm sørger for at filmkomponistene får betalt. (Foto: Kristian Dugstad)

Norske bibliotek med gratis filmstrømming

Norske bibliotek skal tilby gratis filmstrømming til lånekunder. Tjenesten Filmoteket lanseres i april – med TONO-avtale.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Flere norske bibliotek skal tilby gratis spillefilm til sine lånekunder. Bibliotekenes egen strømmetjeneste, Filmoteket, er utviklet av Norgesfilm og lanseres i løpet av april. Tjenesten er gratis for lånerne, men biblioteket betaler 25 kroner per lån. Pengene går til filmens rettighetshavere – blant annet gjennom TONO, som forvalter filmkomponisters rettigheter, sier TONO i en pressemelding.

– Dette er et strålende tilbud fra bibliotekene. Gratis film til bibliotekets brukere og rimelig vederlag til rettighetshaverne i inn- og utland – det er en vinn-vinn-situasjon. Vi er svært fornøyd med vårt gode og langvarige samarbeid med Norgesfilm, sier Inger Elise Mey, direktør for Online Media i TONO.

 TONO og Norgesfilm har arbeidet tett over mange år, og har avtaler vedrørende en rekke tjenester. Det er etablert gode rapportrutiner som sørger for at TONO får avregnet vederlag tilbake til filmkomponistene.

– Norgesfilm har jobbet med utvikling og leveranse av strømmetjenester og digital filmformidling i 20 år mot både utdanningssektoren, biblioteksbransjen, den profesjonelle filmindustrien, mediehus, helsevesen og kulturbransjen, og vi har alltid hatt et godt samarbeid med TONO. Dette fortsetter nå, med nok en strømmetjeneste der vi denne gang skal hjem i stua – eller hvor enn brukeren måtte befinne seg, og der kun lånekortet og internettilgang trengs for å få en virkelig god filmopplevelse, helt fritt tilgjengelig, sier Anders Koppang-Grønn, daglig leder i Norgesfilm.

– Ubetinget suksess
En lang rekke norske biblioteker har bestilt Filmoteket, som blir tilgjengelig i løpet av april. Om ditt bibliotek er med i ordningen kan du lese på Norgesfilms hjemmesider.

Når tjenesten lanseres vil den inneholde omtrent 200 norske og internasjonale spillefilmer for barn og voksne.
– Vi har i mange år levert tilsvarende tjenester på oppdrag fra Norgesfilms kunder i våre naboland Danmark, Sverige og Finland. Dette har vært en ubetinget suksess. Nå er det norske bibliotekers tur til endelig å kunne tilby alle brukerne en attraktiv strømmetjeneste med populære nasjonale og internasjonale filmer av høyeste kvalitet, og således bli enda mer relevant for sitt brede publikum i alle aldre, forteller Koppang-Grønn.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev