Napster.no dømt til å betale erstatning til TONO

Sør-Gudbrandsdalen Tingrett har i gårsdagens dom slått fast at napster.no har krenket komponistenes opphavsrettigheter ved å legge ut lenker til MP3 filer med musikk, skriver administrerende direktør i TONO, Cato Strøm, i denne pressemeldingen.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Cato Strøm, Administrerende direktør, TONO:

Lillehammermannen ble dømt til å betale rettighetshaverne kr. 100.000 i erstatning. Dommen gir både TONO og plateselskapene medhold i at napster.no har gjort musikkverk ulovlig tilgjengelig for allmennheten ved å lenke til piratkopiert musikk.

Saken er den første i sitt slag i Norge og dommen føyer seg inn i rekken av MP3-lenkedommer som de siste par år er blitt avsagt i Norden og Europa vedrørende ulovligheten av å legge ut pekere til piratkopiert musikk. Det er gledelig å få fastslått at norsk lovgivning takler dagens teknologiske utfordringer og dommen vil forhåpentligvis bidra til å øke bevisstheten og respekten for komponister og artisters rettigheter.

Retten fant det ikke bevist at Lillehammermannen hadde medvirket til ulovlig eksemplarfremstilling hos den enkelte som laster ned verk. Her er det grunn til å forvente en opprydding i det norske lovverket ved den forestående implementering av EUs opphavsrettsdirektiv.

Cato Strøm, Administrerende direktør, TONO

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev