Napster.no dømt til å betale erstatning til TONO

Sør-Gudbrandsdalen Tingrett har i gårsdagens dom slått fast at napster.no har krenket komponistenes opphavsrettigheter ved å legge ut lenker til MP3 filer med musikk, skriver administrerende direktør i TONO, Cato Strøm, i denne pressemeldingen.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Av Cato Strøm, Administrerende direktør, TONO:

Lillehammermannen ble dømt til å betale rettighetshaverne kr. 100.000 i erstatning. Dommen gir både TONO og plateselskapene medhold i at napster.no har gjort musikkverk ulovlig tilgjengelig for allmennheten ved å lenke til piratkopiert musikk.

Saken er den første i sitt slag i Norge og dommen føyer seg inn i rekken av MP3-lenkedommer som de siste par år er blitt avsagt i Norden og Europa vedrørende ulovligheten av å legge ut pekere til piratkopiert musikk. Det er gledelig å få fastslått at norsk lovgivning takler dagens teknologiske utfordringer og dommen vil forhåpentligvis bidra til å øke bevisstheten og respekten for komponister og artisters rettigheter.

Retten fant det ikke bevist at Lillehammermannen hadde medvirket til ulovlig eksemplarfremstilling hos den enkelte som laster ned verk. Her er det grunn til å forvente en opprydding i det norske lovverket ved den forestående implementering av EUs opphavsrettsdirektiv.

Cato Strøm, Administrerende direktør, TONO

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev