Mari Boine (Foto: universalmusic.no)

Musikk i Finnmarks grenseløse scene

Musikk i Finnmarks nysatsning på scenekunst skal være en smeltedigel mellom urfolk og vestlig kultur, mellom russisk og norsk og en blanding av alt man finner av scenekultur i Barentsområdet.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Arbeidet med å bygge ned grensene for å oppnå en pre-1827 tilstand, året da grensene i Barentsområdet ble etablert, fortsetter i regi av Musikk i Finnmark (MuFi).
MuFis Grenseløs scene har flere prosjekter på trappene nå.
— Bandet The Bridge, MuFis Cross-border prosjekt, spiller på Najsonal Jazzscene i Oslo den 18. mai.
— Til Nasjonal Jazzscene kommer også Johan Sara jr. og Mino Mano/Orvos , sistnevnte forankret i tyrkisk folkemusikk. De har konserter den 30. og 31. mai.
— No Border Orchestra med musikk fra Irland, Sápmi, Serbia, Bulgaria, Romania, Russland, Argentina og Norge gjør en turné i Nord-Serbia i perioden 8. – 12- juni. Jovan Pavlovic har komponert mye av musikken, og improvisasjon er et sentralt element.
— Som en del av et kompetanseutvekslingsprosjekt innenfor arrangørfeltet hentes 10 unge russere til Roskildefestivalen og Trænafestivalen for å lære. Dette er blant annet et resultat av at MuFi har innledet et samarbeid med Roskilde og den frivillige russiske organisasjonen MURDA.
— Mari Boine og Johan Sara jr. Group skal til Ethnomechanica World Music&Arts Festival at Sergey Kuryokhin Contemporary Art Center i St. Petersburg.
— Cityfest Barents er en festival som handler om kreative yrker med fokus på lyd og visuelle uttrykk, fagmiljøer, management, media, musikk foto, billedkunst, med mer. Cityfest skal være et årlig arrangement og vil flytte seg hvert tredje år til en ny by i regionen. Det starter i Murmansk i år, og MuFi mener at Tromsø utkrystalliserer seg som en naturlig by i Norge når den tid kommer.
Musikk i Finnmark har denne siden på nett.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev