NordlandMFUke20_SkyNY0108

Gode tilbakemeldinger på den norske standen

Ballade snakket tirsdag med Inger Dirdal, som er leder for Music Export Norway. Hun kan fortelle om gode tilbakemeldinger under årets MIDEM-messe, der mange skal ha vært fornøyd med den norske tilstedeværelsen. Hun har videre hatt møter med representanter for PopKomm-messen i Køln, som blir den neste store anledningen for norsk musikkbransje til å vise seg frem.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Den norske standen under MIDEM har vært lansert under slagordet «Norway Now», og har en røff profil i rødt og grått. Standen har videre profilert seg med store bilder av kjente norske artister som Sissel Kyrkjebø, Lene Marlin, M2M, Briskeby og a-Ha, som tydeligvis er ment å fungere som trekkkplastre for norsk musikkbransje i sin allminnelighet. I følge de nordmenn som Ballade har snakket med på MIDEM, har det vært folksomt rundt den norske standen, og med mange gode tilbakemeldinger fra interesserte utlendinger. Dette blir også bekreftet av Inger Dirdal, da Ballade tok kontakt med henne tirsdag ettermiddag.

— Jeg er kjempefornøyd så langt. Vi har fått god respons på standen vår, der mange har lagt merke til den tøffe designet. Samtidig har vi også fått mange tilbakemeldinger på det engelskspråklige magasinet vi produserte i samarbeid med FaroJournalen, der folk har lest om ting og kommer til oss for å få ytterligere opplysninger. Så det virker som om også bladet har vært en god strategi.

Dirdal har også inntrykk av at de norske delegatene under MIDEM er tilfredse med årets utbytte.

— Jeg har en klar følelse av at folk får til noe her nede. Det er en god stemning, og det virker som om de norske representantene er flinke til å knytte kontakter.

Mandag opptrådte det kommende stjerneskuddet Hanah under en showcase, mens Henning Kvitnes inntok scenen i Cannes tirsdag kveld. Neste store post på programmet for Music Export Norway blir PopKomm i Köln i august.

— Jeg hadde et møte med representanter derfra tidligere i dag. De virket veldig klar over at det er ting på gang fra Norge, og etterspurte norske artister som kunne ha showcase-konserter under årets messe.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev