Warlocks 1 2005 (Foto: Stian Andersen)

Christer Falck: – Det vi har gjort, er bare peanøtter

Etter utestengingen fra VG-lista har C+C Records-sjef Christer Falck hyret inn advokat for å bestride avgjørelsen. Falck mener GGF bryter sine egne regler ved å stenge ute alle C+C sine artister uten å snakke med ham først. Samtidig beskylder han både EMI og Sony for systematisk listefusk. Falck mener VG-listene er en lekeplass for store plateselskaper, og at GGF-systemet legger opp til manipulasjon: – Det er mange skitne folk i norsk platebransje. Krembutikker blir lagt ned fordi selskapene skakkjører plate-Norge. CD-er dumpes systematisk. Det vi har gjort, er bare peanøtter, sier Falck til side2.no.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Knut Steen

Christer Falck mener GGF bryter sine egne regler ved å stenge alle artistene til C+C Records ute fra VG-listene – fordi han selv ikke har blitt innkalt til intervju.

Her får Falck medhold av sin advokat, Øyvind Bergh-Jacobsen, i følge VG:

— I regelverket til GGFs kontrollkomité står det at de skal drøfte sakens konsekvenser med vedkommende, i dette tilfellet Christer Falck, før de fatter en beslutning. Men han fikk aldri anledning til å uttale seg før beslutningen ble tatt. Falck ble informert om beslutningen gjennom pressen i etterkant. Dessuten er det i dette tilfellet ikke snakk om juks, men i stedet et forsøk på å avsløre juks. Derfor synes jeg det er spesielt at Falck straffes så knallhardt, sier Bergh-Jacobsen til VG Nett.

Brenner det?

Overfor Dagbladet.no betegner advokaten GGF-utestengelsen som ”panikkartet”. Han tviler på om det er lov å stenge et helt selskap ute fra listene uten å ha kalt inn den ansvarlige til intervju – selv om utestengingen er midlertidig:

— Man har jo fortsatt rettssikkerheten å ta hensyn til. Dette virker som en litt panikkartet handling av GGF. Det brenner jo ikke noe sted?, spør Bergh-Jacobsen retorisk.

Vil ikke straffe artistene

GGF-formann Mats Nilsson forteller Dagbladet at utestengelsen gjelder fram til GGFs kontrollkomité behandler saken i nesten uke.

— Så siden C+C Records ikke har noen artister på VG-lista akkurat nå, får det jo ikke store konsekvenser for dem foreløpig. Til syvende og sist vil vi jo heller ikke straffe artistene. Vi har utestengt tittel tidligere, men aldri artist eller selskap, sier Nilsson.

— De burde sendt meg blomster

Falck selv mener det er IFPI-sjef Sæmund Fiskvik som står bak utestengelsen:

— Han er jo søt, Fiskviken. Men jeg tror nok vi skal komme til enighet når han bare har fått roet seg litt, sier han til Dagbladet.no. Til Dagsavisen betegner Falck utestengelsen som ”1-1”:

— Det står 1-1 i regelbrudd, for de kan ikke ekskludere meg uten at jeg først har vært inne på teppet. Men de burde jo takket meg og sendt meg blomster for at jeg viser dem hvor store hullene i systemet deres er, sier Falck.

Samtidig angriper C+C-sjefen to andre plateselskaper: EMI og Sony. Overfor side2.no, hevder Falck at han selv har blitt tilbudt cd-er av EMI for å rapportere ting høyt på listen. Falck påstår også at ” butikkeiere er blitt smurt av Sony i alle år”.

Disse erfaringene stammer angivelig fra tiden Falck eide platebutikken Benni’s på Aker Brygge. Falck la ned butikken i 2003, etter 13 års drift. Grunnen var, i følge Falck, at [link id=58087 title=»”plateselskapene gir blaffen i faghandler og fortjeneste, og satser i stedet alt på å pumpe ut et høyt volum av hitplater til dumpingpriser.”»]

— Det er mange skitne folk i norsk platebransje. Krembutikker blir lagt ned fordi selskapene skakkjører plate-Norge. CD-er dumpes systematisk. Det vi har gjort, er bare peanøtter, sier Falck til side2.no.

Avviser systematisk juks

Både EMI og SonyBMG har svart på Falcks siste beskyldninger om juks:

EMIs markedssjef Bjørn avviser overfor side2.no at det foregår organisert juks i platebransjen:

— Nei, det stemmer ikke. Selvsagt går det an å jukse, men det har ingen effekt. Det blir akkurat som å pisse seg i buksen for å holde seg varm, sier Rogstad.

— Direkte umoralsk

SonyBMG-direktør Lena Midtveit mener at det hele minner mest om et PR-stunt fra Falck:

— Jeg aner ikke hva han sikter til, og stiller meg uforstående til disse uttalelsene, sier Midtveit til side2.no. Her kaller hun også C+C-manipuleringen av VG-lista for ”direkte umoralsk”:

— Dette blir jo veldig feil. Det han gjør er å skyve andre artister ut av listen. Artister som faktisk har solgt bra, og som fortjener en plass på listen, sier Midtveit.

Falck har i dag sendt en kronikk til Dagbladet.no, der han forklarer bakgrunnen for listejuksingen. Falcks kronikk kan leses i sin helhet på denne lenken.

Stillinger

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev