Rikke Normann

Advokater mot allsang?

Kopinors metoder gir resultater. En rekke nettsider er allerede lagt ned, mens eiere av nettsteder som Ballade har vært i kontakt med forteller at de vil rette seg etter Kopinors krav. Men ikke alle er like fornøyde med presset fra Kopinor: – Jeg mener at dette er en overreaksjon, sier eieren av hjemmesiden Martins Allsang. – Jeg tjente tross alt ikke et øre på dette og la tekstene ut kun av ideelle grunner. Det er sangglade mennesker rundt om i verden som taper på dette, og det er synd.

Kalender

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

— Inntil i dag lå det en liste med lenker til tyve nettsider som Kopinor mente brøt opphavsretten på organisasjonens nettsted. Lenkene er nå fjernet.

Det var en temmelig variert flora Kopinor skulle luke i. Sidene spant fra et coverband som turnerte med reportoare utelukkende bestående av norske hits, til en femtenårings private hjemmesider som inneholdt ca 25-30 sangtekster. Disse var allerede fjernet for en god stund siden da Ballade besøkte siden ved å følge lenken fra Kopinors nettsted.

Legger ned
Et annet, og langt mer omfattende nettsted, NÅLGA, Norsk ÅnLain Gitar Arkiv, har lagt inn årene for godt. På NÅLGAs nettsider ligger kun en beskjed om at sidene er lagt ned etter pålegg fra Kopinor. Samt hele brevet fra Kopinor med anmodning om at ulovlig materiale fjernes. Dette brevet kan du også lese som en egen sak i Ballade i dag.

En som la ut besifrede sangtekster i langt mindre skala var Tormod Torekoven.

— Jeg fikk sjokk. Jeg hadde nesten glemt siden da jeg fikk brevet. Jeg la ut sidene fordi jeg spiller gitar selv, til privat bruk og hjemmekos. Der har vært vanskelig å finne noter til med sanger med norske tekster, derfor la jeg ut disse, sier Torekoven til Ballade. Da Ballade snakket med ham sist, hadde han tatt nettsidene sine ned.

En lignende reaksjon kommer også fra innehaveren av nettstedet Martins Allsang.

— Jeg har igrunnen ingen annen kommentar enn at jeg har lagt meg flat for kravene fra Kopinor og Tono. Personlig har jeg intet å vinne på noen krangel og orker heller ikke. Jeg mener at dette er en overreaksjon – jeg tjente tross alt ikke et øre på dette og la tekstene ut kun av ideelle grunner. Det er sangglade mennesker rundt om i verden som taper på dette, og det er synd, sier innehaveren av Martins Allsang i en mail til Ballade.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Prosjekt-/medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Kulturskolelærer pianist/ pianolærer

Lillehammer kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev