NKA utlyser tilskudd på inntil 30 000 kroner.

Ørjan Brevik ble løftet opp på scenen fra rullestolen og fikk rocke med Valentourettes under Steinkjerfestivalen i juni. Festivalen jobber aktivt med å tilgjengeliggjøre sitt arrangement. Foto: Ingelin Berg

Norske konsertarrangører (NKA) melder på sine nettsider at de igjen støtter konsertarrangører som vil bedre tilgjengeligheten på sine kulturarrangement for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Organisasjonen oppfordrer alle medlemmer til å søke om inntil 30 000 kroner.

Dette er andre gang NKA lyser ut en søknadsbasert ordning for medlemmer. Støtten vil hovedsakelig gis til forbedringer innenfor de innsatsområdene som beskrives i Tilgjengelighetshåndboka:

Informasjon
Billettbestilling
Trinnfri adgang
HC toaletter
Teleslynge / tolketjeneste
Skilting
Sikkerhet

Tone Østerdal Foto: Camilla Engum Paulsen, © Camilla Engum Paulsen

Prosjektet Tilgjengelighet Kultur-Norge har som mål å bedre tilgjengelighet på kulturarenaer for mennesker med funksjonsnedsettelse, samt å bedre mulighet for å delta som frivillig og få tilrettelagte oppgaver. Prosjektet er finansiert av Bufdir gjennom støtteordningen «Tilskudd til arbeid med universell utforming».

Les også: Kulturtilbud som er tilgjengelig for alle

– Flere arrangører har allerede bedret tilgjengeligheten på sine arrangement og vi ser at det ofte ikke er så store justeringer som skal til for å tilrettelegge for helt nye målgrupper. Vi oppfordrer derfor alle medlemmer til å søke på ordningen, sier daglig leder i Norske Konsertarrangører, Tone Østerdal til nettsiden.

Søknadsfrist: 22. november 2018. Søknadene vil bli behandlet kort tid etter søknadsfristens utløp. De som får tilskudd vil få et tildelingsbrev og midlene blir overført innen 12. desember 2018.

Mer om kriterier og søkndasutforming her.

Publisert:

Del: