Kielland, som tiltrer i 2019, blir både den første sangeren og den første kvinnen i festivalledelsen.

Marianne Beate Kielland Foto: Lena Lahti

Mezzosopranen Marianne Beate Kielland blir kunstnerisk leder for Risør kammermusikkfest 2019. Hun blir da den første lederen i festivalens historie som er sanger – og kvinne.

– Med sin sterke interesse for kammermusikk er Marianne Beate Kielland et spennende valg for oss. Marianne har et stort internasjonalt kontaktnett, ikke bare av sangere, men blant instrumentalister og ensembler. Hun har mange års erfaring fra ledelse av festivaler som ILIOS-festivalen og Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest, og så har hun en vidunderlig stemme, sier styreleder i Risør kammermusikkfest, Ragnhild Plesner i en pressemelding.

Marianne Beate Kielland opererer til daglig bredt internasjonalt som konsertsanger med de fremste orkestre, ensembler og dirigenter. Repertoaret hennes strekker seg fra barokk til dagens musikk. Hun har bak seg mer enn 40 plateinnspillinger, og ble blant annet Grammy-nominert i kategorien «Best Vocal Classical Album» for sin CD-innspilling av Veslemøy Synskav Olav Anton Thommessen i 2012.

Kielland var med og startet ensemblet Nordic Voices i 1996, som spiller en viktig rolle under årets kammermusikkfest. Fra 2005 til 2009 var hun festivalsjef for ILIOS-festivalen i Harstad og deler av 2012 samt i 2014 og 2015 var hun daglig leder av Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest.

̶ Det er en fantastisk flott utfordring å bli spurt om å være kunstnerisk leder for Risør Kammermusikkfest i 2019. Jeg ønsker å skape en festival der det vokale blir gjennomgangstema. Det finnes en stor skatt av vokalmusikk der ute, og mye av dette ønsker jeg å gi til publikum. Samtidig skal den instrumentale kammermusikken fra barokken fram til vår egen tid også inneha en stor rolle. Flere strålende sangere og instrumentalister er allerede booket, så dette blir en fest. Jeg gleder meg stort, sier Kielland i meldingen.

Kielland tar over rollen som kunstnerisk leder etter fiolinisten Christian Tetzlaff.

Publisert:

Del: