Ida Eline Tangen (Foto: Selma Sofie Tangen)

Ida Eline Tangen ny musikksjef i NRK P3

– Det var hard kamp om denne jobben, og det har vært en lang og grundig rekrutteringsprosess, sier redaksjonssjef for radio og podkast i P3, Ida Jevne.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Hun starter for fullt i jobben rett over nyttår, melder NRK i en pressemelding.

Tangen (30) har en variert erfaring og bakgrunn fra medie-, kultur- og musikkbransjen, og hun har masterutdanning i organisasjon og ledelse.

Tangen har flere års erfaring fra både kommersiell radio og NRK. Hun har jobbet som programleder på Radio 1, og i flere stillinger i ulike redaksjoner i NRK P3, mP3 og Urørt, som produsent, programleder, musikkprodusent og prosjektleder. I tillegg har hun lang erfaring som DJ samt vært musiker selv.

Som musikksjef i P3 skal Tangen ha ansvar for et bredt felt. Hun skal lede musikkprodusentene som legger musikken i både P3, mP3 og P3X og hun får ansvaret for Urørt, som er P3s portal for usignerte norske artister. Musikksjefen har også overordnet ansvar for all musikkbruk i P3-universet, på alle plattformer – og er den som kommuniserer utad om P3s musikkoppdrag.

– Det er en ære å bli en del av musikkredaksjonen i NRK P3. Jeg ser frem til krevende og morsomme utfordringer i en mediehverdag i stor endring. NRK P3 er dyktige, kreative og modige, og har gjort mye innovativt på norsk og internasjonal musikk, sier Tangen.
– Vi skal fortsette å ta målgruppen på alvor og jobbe hardt for å nå dem. Jeg er gira på å fortsette arbeidet med og løfte frem den beste norske musikken, spesielt i en tid hvor det skjer utrolig mye spennende innenfor ny, norsk musikk. Jeg gleder meg veldig!

Det var stor interesse for stillingen. Av de 114 søkerne var det mange spennende navn, sier redaksjonssjef for radio og podkast i NRK P3, Ida Jevne.
– Det var hard kamp om denne jobben og det har vært en lang og grundig rekrutteringsprosess, men jeg er veldig fornøyd med å ha funnet akkurat Ida Eline Tangen.
Hun viser stor forståelse for P3s unike rolle og oppdrag, og for jobben som hun skal inn i. NRK P3 skal fortsatt være den viktigste formidleren av ny, norsk musikk – på alle våre kanaler og plattformer – og Ida har både ambisjoner og evner til å ta dette viktige P3-oppdraget videre, sier Jevne.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev