Portalen skal gjøre forvaltningen av Den kulturelle skolesekken lettere.

Cezinando, på turné i Den kulturelle skolesekken i Buskerud oktober 2017. Foto: Lars Opstad / Kulturtanken

Kulturtanken har fått 9,6 millioner kroner i medfinansiering fra Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) til arbeidet med en ny portal for hele ordningen Den kulturelle skolesekken. Pengene skal sikre en solid digital fellesløsning for Den kulturelle skolesekken (DKS).

– Dette er svært gledelig. Medfinansieringen gjør at vi kan gjennomføre de ambisiøse planene, til beste for ordninga med kunst og kultur til barn og unge i skolen og for alle som jobber med den, i hele landet, sier direktør i Kulturtanken, Lin Marie Holvik i en pressemelding.

Portalen skal ifølge meldingen gi:
En felles søknadsfrist for Den kulturelle skolesekken. Ett sted å søke. En felles programbank. Bedre kommunikasjon med skoler, elever og lærere. Dette er noen av gevinstene hele ordningen Den kulturelle skolesekken vil nyte godt av når portalen er klar til lansering høsten 2019.

Lønnsom
I en samfunnsøkonomisk analyse gjennomført av Rambøll for Kulturtanken er det estimert at prosjektet vil ha spart inn 100 millioner i løpet av 10 år.

– Dette er en betydelig sum som gjør at både arbeidet og ressursene i DKS vil kunne fokuseres sterkere på det ordningen handler om: kunst og kultur til barn og unge i skolen, sier Holvik i meldingen.

Publisert:

Del: