Sofienberg kirke i Oslo (Foto: Oslo musikkråd)

Kor, korps og orkester til bykirkene

Oslo musikkråd og Kirkelig fellesråd i Oslo inngår samarbeid om bruk av kirkerommet til byens frivillige musikkliv.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/09/2021 Kl. 19.30

Oslo

Oslo Operafestival BARNEOPERA

19/09/2021 Kl. 14:00

Oslo

Oslo Operafestival HÅKON KORNSTAD & REZA

19/09/2021 Kl. 17:00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

21/09/2021 Kl. 18.00

Oslo

– Dette er fantastisk spennende og gledelig! Kor, korps og orkester har en krevende musikalsk hverdag med ofte alt for dårlige både øvingsrom og fremføringsarenaer. Det er flott at Kirken nå ønsker å dele lokaliteter med våre medlemmer. Vi håper gjennom pilotprosjektet å finne en god modell som gjør at dette blir et langsiktig og godt samarbeid, skriver Anders Wyller, vikarierende daglig leder i Oslo musikkråd, i en pressemelding.

Oslo musikkråd så på muligheten for å bruke kirkerommet i flere av de nedlagte bykirkene i hovedstaden til det frivillige musikklivet i byen, og etter dialog med kirken om et samarbeid har Oslo musikkråd og Kirkelig fellesråd i Oslo inngått en avtale om et pilotprosjekt i Sofienberg kirke i oktober, med et mål om et langsiktig samarbeid om utlån.

– Store fremføringsarenaer for det frivillige musikklivet i Oslo har i lang tid vært en mangelvare. Kampen om de arenaene som fins er stor og tilbudet lite. Dette har ført til at byens frivillige musikkliv må ta til takke med som regel svært uegnede lokaler, ofte små og med dårlige akustiske forhold, fortsetter Wyller.

Kirken er også glad for å prøve ut kirkerom til dette kulturformålet:
– Vi ser frem mot samarbeidet med det frivillige musikklivet i byen. Det viktigste for oss i kirken er at kirkerommet blir brukt, at det fylles med aktivitet. Dette er en flott anledning for kirken til å kunne bidra til et godt og levende musikkliv og nå bredt ut til byens innbyggere, sier kirkeverge Robert Wright i Kirkelig fellesråd i Oslo.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev