Skolenes sangdag - i førpandemisk tid. Her er skolelever i full sving i Oslo Konserthus, med Oslo-Filharmonien som spiller opp til sangfesten. Tusenvis av skoleelever rundt om i hele landet følger allsang-konsert på direktesending i sin skolegård, gymsal eller klasserom, og synger og danser med etter innøvd materiale. (Foto: Bård Gundersen)

Skolenes sangdag er landets største allsang-kor. I år forventer arrangørene rekord-deltakelse

Tirsdag 14. juni er det igjen, og endelig, vil mange si, klart for Skolenes sangdag. – Vi forventer å slå rekorden på 100 000 elever som synger sammen – samtidig, sier prosjektleder Gunhild Gåsvik.

Kalender

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 21:00

Oslo

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

I 2019 sang og danset rekordmange 100 000 elever sammen under Skolenes sangdag. Etter to års koronanedstengning er det mye som tyder på ny deltakerrekord, forteller prosjektleder for Skolenes sangdag, Gunhild Gåsvik i en pressemelding fra Musikk i skolen.

– Årets sangfest blir en fantastisk mulighet til å kjenne på fellesskap og sangglede. Det har elever og lærere virkelig fortjent etter to år med
korona-restriksjoner der sang og dans var mer eller mindre forbudt, sier hun.

– Skolenes sangdag er en gratis, nasjonal sangfest for elever i grunnskolen. Tirsdag 14. juni kl. 11.00 står barn og unge klare ved storskjermer landet rundt for å synge med under den direktesendte konserten i Oslo Konserthus, forklarer Gåsvik. – De har på forhånd øvd på både dansebevegelser og repertoaret, som strekker seg fra tradisjonelle folketoner og viser, til nyere låter og hits, og synger og danser i landets gymsaler, skolegårder og klasserom. Sammen skaper de landets desidert største allsang-kor!

Under den direktesendte allsang-konserten i Konserthuset synger over 1200 barn fra skoler i Oslo og omegn sammen med Oslo-Filharmonien under ledelse av dirigent Trond Husebø. Programleder er skuespiller og musikalartist Lena Kristin Ellingsen, og MGP juniorstjernen Dinaye er årets solist. 

Arrangørene bak Skolenes sangdag 2022 er Musikk i Skolen i samarbeid med Oslo-Filharmonien og Krafttak for sang. 

 

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.