Skolenes sangdag 2 (Foto: Sture Vareide)

100 000 elever synger sammen

Onsdag er det igjen den årlige Skolenes sangdag, en feiring av sang i norsk skole.

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

Onsdag 12. mai arrangeres Skolenes sangdag i Oslo Konserthus. Oslo-Filharmonien, solister og forsangere fremfører sanger som strømmes til over 450 skoler i hele landet. Sammen skaper nærmere 100 000 elever landets største allsang-kor.

Skolenes sangdag arrangeres årlig av Musikk i Skolen i samarbeid med Oslo-Filharmonien og Krafttak for sang. I Oslo Konserthus framfører orkester, solister og forsangere norsk musikk som strømmes til hundrevis av skoler i hele landet. Over 450 skoler er påmeldt, og mange er i gang med å øve inn de syv sangene som står på repertoaret. «Du og jeg» er årets utvalgte låt, og er spesialskrevet av Kate Havnevik og Torgny Amdam. Låta er spilt inn av solist Emily Glaister og Birk Leander S. Haug. Dette er unge, erfarne artister som vil stå på scenen i Konserthuset 12. mai sammen med NRK-Super-programleder Sofia Knudsen Estifanos, forsangere, solist Sisi Sumbundu, dirigent Nick Davies og Oslo-Filharmonien.

Arrangementet ble avlyst i 2020 på grunn av korona.
– Så mange skoler gleder seg ekstra mye til å være med i år, skriver arrangørene. Koronasituasjonen har gitt mange skoler betydelige utfordringer det siste året, og skoleelevene har behov for oppmuntring og støtte. Arrangementet skaper fellesskap i en situasjon hvor vi har vært veldig isolert, og med dette arrangementet får nærmere 100 000 skoleelever mulighet til å synge sammen. Skolenes sangdag binder oss sammen selv om vi er på hver vår kant av landet! mener arrangørene.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.