Akkordeonist Hilde Fjerdingøy er en av musikerne vi hører i Kultivatorpoddens fem samtaler om musikk. Hun og flere av musikerne i disse samtalene blir å høre på Riksscenen i løpet av høsten. Riksscenen åpner dørene for sesongen torsdag 19. august. (Foto: Thor Hauknes)

Ballade radio: Stille – fem samtaler om folkemusikk

Kan man velge en tradisjon, eller eier man en tradisjon? Er det rom for glitter og glamour? Møt ti folkemusikere på låtverksted i Vågå.

Kalender

Konsert: ENCORE – INSPIRASJON

27/09/2023 Kl. 19:00

Oslo

Konsert med TERJUNGENSEMBLE

29/09/2023 Kl. 18:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

30/09/2023 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera

30/09/2023 Kl. 15:30

Oslo

I mai arrangerte produksjons- og formidlingsbyrået Kultivator låtverkstedet Stille i Vågå, som avslutning på vårsesongen. Ti folkemusikere deltok, og som del av verkstedet diskuterte deltakerne ulike tema knyttet til folkemusikken og det å være folkemusiker.

I denne podkasten får vi høre utdrag av disse samtalene. Musikerne vi hører er Hilde Fjerdingøy, Kirsti Bakken Kristiansen, Tuva Færden, Johanne Løkenskar Mjøs, Anders Lillebo, Mads Erik Odde, Ingebjørg Lognvik Reinholdt, Mari Skeie Ljones, Camilla Granlien og Sigrid Stubsveen.

Lytt i Spotify
– i Apple Podkaster
– eller i Soundcloud (under) eller der du ellers finner podkastene dine.

Må man velge en tradisjon, eller kan man eie en tradisjon? Påvirkning av moderne musikk inn i folkemusikken – er det lov? Kan man ha tall på akkorder? Er det rom for glitter og glamour i folkemusikken? Sammen med temaene formidling og å lage tekst er dette det vi får høre mer om i podkastepisoden Stille – fem samtaler om folkemusikk.

Podkasten er produsert av Kultivatorpodden, og ledet av Mette og Vegar Vårdal. Ballade radio og Folkemusikk.no sampubliserer i samarbeid med Kultivator.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjonssjef

Arktisk Filharmoni AS

Kunstnerisk leder

BIT20 Ensemble

Distriktsmusikar hardingfele/fele

Sunnfjord kulturskule

Organist

Flå Sokn

Pianolærer

Nord-Fron kommune / Fron kulturskole