Madrugada, 2001

«Z» med alarm-fokus

Til onsdag går årets siste ordinære «Z» på lufta, denne gangen med Equicez, WE, Madrugada og Cocktail Slippers øverst på plakaten. Alle videoene denne uken er med band som er nominerte til Alarm-prisen. – Nå gleder vi oss til ferie, sier «Z»-ansvarlig Merethe LaVerdi, som lover et nytt og vitalt «Z» i halvtimesformat på nyåret.

Kalender

Norges eneste musikkprogram med total fokus på norsk musikk presenterer denne gangen intervjuer med Madrugada, Equicez, WE-vokalist Thomas, og relativt ukjente Cocltail Slippers. Det blir også et live-innslag fra sistnevnte, for de som lurer på hvordan bandet tar seg ut på scenen.

— Det blir repriser og en «best of»-kavalkade senere på året, men dette er det siste ordinære Z for i år, forteller LaVerdi, som ønsker velkommen til «Z» -sendinger i halvtimesformat på nyåret.

Ser du det som en falitterklæring at programmet nå kommer til å få halvert sendetiden?

— Nei, absolutt ikke. Det lages dessverre ikke mange nok videoer i Norge til at vi kan unngå for mange gjentagelser i et ukentlig timesprogram, så vi har valgt å kutte ned litt. «Z» har fått fin oppslutning, så dette er absolutt ikke et skritt på veien til å ta av programmet, understreker hun:

— «Z» kommer til å beholde både innhold og form til neste år, hverken intervjuer, ukens nykommer eller ukens «oldie» kommer til å gå ut. Det blir bare færre videovisninger per program, noe som i lengden kommer til å gjøre «Z» bedre, tror LaVerdi.

«Ukens usignerte band» utgår denne gangen til fordel for to håndfuller med Alarm-band – videolisten blir dermed seende omtrent slik ut:

JR Ewing – Laughing with daggers
Equicez – Live from pass it
We – Carefree
Jaga Jazzist – Animal chin
Gluecifer – Loosing end
Gåte – Bendik og Årolilja
Madrugada – Majesty
Gatas parlament – Nå om da’n
Thomas Dybdahl – Love’s lost
Turboneger – Get it on

For de som ikke har blitt Alarm-nominerte, men kanskje kunne tenke seg å bli det i fremtiden, skulle «Z» kunne være et brukbart springbrett til å få vist seg frem. LaVerdi kan fortelle at redaksjonen gjerne mottar henvendelser fra band som mener de burde være en del av «Z» i fremtiden:

— Vi leter opp en god del av bandene selv, men mottar fremdleles gjerne gode videoer – det er hyggelig med post, avslutter La Verdi.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev