Henriette Bruusgaard 2002

ZTV i fremgang tross Avidi-kutt

Til tross for at ZTV mister mellom 100-110.000 seere i forbindelse med at de forsvant fra Telenor Avidis grunnpakke, er situasjonen på ingen måte dramatisk for kanalen, sier ZTV-ansvarlig Merethe LaVerdi til Ballade. Dette bekreftes av salgssjef for Viasats kabelnett, Bjørn Torgersen, som forteller at Viasat har en høyere distribusjon av ZTV idag enn noensinne – til tross for Avidi-overraskelsen. Og – om du har mistet ZTV i det siste, kan det allikevel hende at du kan få det igjen…

Kalender

— Det er selvfølgelig synd at vi forsvinner fra Telenor Avidis grunnpakke, men det er folket som har valgt, så det får vi bare ta til etterretning, sier LaVerdi.

Synes du det er urettferdig av Telenor Avidi å sette lille norske ZTV opp imot giganten MTV?

— Det er klart at konkurransen blir hard når man skal sloss mot MTV, som er enormt store, og har vært i markedet lenge. Jeg vet ikke om jeg synes så mye om rettferdig eller ikke rettferdig, men vi må i alle fall være på utkikk etter andre løsninger til neste kanalvalg, som er om to år, sier LaVerdi.

Ellers kommer ZTV til å være på banen som samarbeidspartner til Alarm-prisen, i kategorien «Beste Musikkvideo». LaVerdi synes det er viktig å markere seg på Alarm-utdelingen:

— Alarm har blitt en veldig viktig pris med høy kredibilitet hos musikere og musikkinteresserte, så der ønsker ZTV – med sin klare norske profil – å være tilstede. Vi har ikke snakket med Alarm-ledelsen om å gjøre samarbeidet til noe fast, men jeg regner med at dette er noe begge parter kommer å ønske å fortsette med også i årene fremover, sier LaVerdi.

De nominerte til denne Alarm-kategorien er som følger:

PopiumBeautiful: «Thing»
Cato Salsa Experience: «Deadbeat»
Tungtvann: «Bransjehora»
Paperboys: «Barcelona»
Kaada: «No You Don’t»

Videoprisen er en ren publikumspris hvor publikums stemmer teller 100 %. De nominerte er nå lagt ut på Alarms webside; www.alarmweb.org,  hvor publikum nå kan gå inn å stemme på sin favoritt.

Viasats salgssjef for kablenettet, Bjørn Torgersen, bekrefter LaVerdis anslag rundt tapte seere, og forteller at heller ikke Viasat er bekymret for ZTVs fremtid:

— 80% av ZTV sine seere er tilknyttet igjennom UPC sitt nett, og det er også mange som er tilknyttet igjennom parabol, borettslag vi har solgt nett direkte til, eller andre nett. Derfor når vi ut til flere med ZTV nå enn vi gjorde i månedsskiftet november/desember i fjor, til tross for at kanalen har falt ut av den såkalte «grunnpakken» til Avidi.

Torgersen forklarer økningen med et «jevnt tilsig» av nye abonnenter, ofte igjennom små kabelnett. Dette kan forklares med at blant andre Telenor Avidi har gått over fra å bruke mange små nett, til å bruke færre, men større nett. Dermed har de små nettene ofte blitt solgt til mindre eierskap, så som borettslag. disse kan selv velge hvilke kanaler de vil ha.

— Etter som kanalen har blitt mer kjent, er det er også flere som har blitt klar over at de har tilgang til ZTV, og dermed har stilt inn kanalen på fjernsynet sitt for første gang. Hvilken salgsstrategi Viasat har for å spre ZTV videre, vil ikke Torgersen ut med:

— Jeg kommer ikke til å røpe noe om strategier eller konkrete planer, men jeg kan si så mye som at ZTV er en viktig kanal for Viasat, og vi kommer til å gjøre alt vi kan for å øke distribusjonen mest mulig.

Torgersen kan i så henseende bekrefte at Viasat ligger i forhandlinger med Telenor Avidi om å gjøre ZTV tilgjengelig som betalingskanal «bak dekoder», det vil si at Telenor Avidis abonnenter individuelt kan velge om de vil betale en månedlig slump penger for å se ZTV på sitt apparat. Hvor langt partene har kommet i forhandlingene, ønsker han ikke å si noe om.

Hvis du er en av Telenor Avidis kunder som savner ZTV, kan Ballade komme med et hett tips – men bare hvis nettverket du henter inn signalene fra er såkalt «heldigitalt». Dette bør Telenor Avidi vite, og være i stand til å opplyse om på forespørsel. Om du får positivt svar, og ikke får inn ZTV, har du sannsynligvis en analog dekoder, for med en digital dekoder på et heldigitalt nett, kan du nemlig fremdeles få inn ZTV, opplyser en sikker kilde til Ballade! Denne kilden forteller også at Telenor Avidi ligger med omtrent 35.000 digitale dekodere på lager – som de sikkert er interesserte å dele ut til kunder som ønsker å få full nytte av abonnementet sitt.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev