Salvador

Satser på Latin-Amerika

Rapperen Salvador satser på det latinamerikanske markedet. Plateselskapet City Connections tror en spanskspråklig versjon av kristiansanderens soloplate er i distribusjon i løpet av kort tid.

Kalender

POING ALMOST CLASSIC – releasekonsert

06/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Musical Sanatorium

07/03/2024 Kl. 18:00

Viken

— I første omgang satser vi på utgivelse i Chile og Spania. Går alt som det skal, kan vi skrive under på distribusjonsavtalen i Chile neste uke, før Spania kan følge tre uker senere. På sikt håper vi å få distribusjon over hele Latin-Amerika, forteller Jakob Kielland i City Connections.

Salvador er opprinnelig fra Chile, men har vokst opp i Kristiansand. Han og broren Oscar står bak hip hop-gruppa Darkside of the Force, som debuterte med et selvtitulert album på C+C Records i 1998. Darkside ble lagt på is da Oscar ble innkalt til militærtjeneste, og i mellomtiden konsentrerte Salvador seg om sin soloplate. Tidlig i år kom «Solar Consciousness/The 11th Pachakuti», som fikk Dagsavisen til å utrope Salvador til «den ukronede prinsen av rappere i Norge».

Og nå er planen at «Solar Consciousness» skal slippes i en annen versjon for det spanskspråklige markedet.

— Vi bytter ut fem av sporene på plata med fem nye låter på spansk. Musikken er ferdig og omslaget er ferdig, så nå venter vi bare på de endelige resultatene fra forhandlingene med EMI Chile, forklarer Kielland.

Satser dere på utenlandsdistribusjon for den engelske versjonen av «Solar Consciousness»?

— Salvador er en veldig dyktig MC, men det fins 45 av hans kaliber som ikke har slått gjennom bare i New York. Det er hjemlandet Chile og Latin-Amerika som er viktig for Salvador nå.

Men Salvador ligger definitivt ikke på latsiden og venter på at den spanskspråklige plata skal komme ut. Han samarbeider med bluesgitaristen Ronny Jakobsen mot en plate som skal utgis av City Connections og bluesselskapet Blue Mood Records i samarbeid; trolig til høsten.

— Salvador har skuffen full av låter; for arbeidet med «Solar Consciousness» hadde han 32 spor fiks ferdige allerede for et år siden, forteller Kielland.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.