Øyafestivalen by night, 2003 (Foto: Kat Borgen)

Øyafestivalen ble knutepunkt

KNUTEPUNKT: I dag ble det klart at Kulturdepartementet utnevnte Øyafestivalen til knutepunktfestival for pop og rock. Quartfestivalen, Hovefestivalen, Storåsfestivalen og by:larm hadde også søkt om knutepunktstatus i denne omgangen. Øyafestivalen er dermed første pop-rock-festival som blir utnevnt til knutepunktfestival. Midlene som utløses er i en størrelsesorden på 2.5 millioner kroner.

Kalender

Av Carl Kristian Johansen

Avgjørelsen ble tilkjennegjort på Kultuminsterens kontor i dag.

Kulturdepartementet går inn med om lag 1.5 millioner kroner i en finansieringsløsning som inkluderer Oslo kommune. Statens bidrag er på 60%, den regionale myndigheten står for 40& av den totale finansieringen.

Kulturminister Trond Giske har signalisert at knutepunktstatus skal evalueres etter en viss periode med støtte, og at det dermed ikke er en permanent løsning.

Knutepunktstatus innebærer også at det offentlige får representasjon i festivalens styre.

Øyafestivalen ble startet i 1999, og ble i den første perioden avholdt på Kalvøya i Bærum. Den har siden flyttet til Middelalderparken i Gamlebyen i Oslo, der den nå finner sted.

Øyafestivalen har utspring i miljøet rundt flere Oslo-klubber som eksisterte på den tiden, deriblant So What! som nå ikke eksisterer lenger.

Festspillene i Nord-Norge, Ultimafestivalen og Festspillene i Elverum, Notodden Blues Festival, Mela, Molde Internasjonale Jazzfestival, Olavsfestdagene og Festspillene i Bergen er andre festivaler med knutepunktstatus.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i klaver

Norges musikkhøgskole (NMH)

Innholdsprodusent digital formidling

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Ung i Kor Nord

Kommunikasjonssjef

Stormen Konserthus KF

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev