Silence The Foe (Foto: Simon Skreddernes)

Mot tidenes suksess for Øyafestivalen

Alt fire uker før Øyafestivalen tar til i Middelalderparken i Oslo, kunne festivalledelsen melde at de var utsolgt for festivalpass, samt dagsbilletter fredag og lørdag. De siste uavhentede billettene ble lagt ut lørdag, og så godt som samtlige av de i alt 24 000 billettene skal nå ha blitt solgt. Festivalen starter med klubbdagen onsdag, der mer enn 60 artister skal opptre på 22 klubber rundt om i Oslo. Noe tregere går det billettsalget for den ferske hip hop-festivalen Interstate, som har prøvd å smette inn i en meget travel konserthelg.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

28/03/2020 Kl. 19:00

Oslo

Fatoumata Diawara

28/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Klubbdagen er Øyafestivalens ekstra tilbud til publikum med Festivalpass for de tre dagene i Middelalderparken. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder, slik at det gjelder å være tidlig ute.

— Du er med andre ord ikke garantert å komme inn akkurat der du vil, når du vil. Men kapasiteten på årets Klubbdag er samlet sett enorm, så det skal godt gjøres at du ikke får med deg en eller flere interessante klubbkonserter i løpet av denne dagen/kvelden, melder Øyafestivalen på hjemmesidene sine.

Nytt av året er Øya Internasjonal, som er et offisielt besøks- og promoteringsprogram for internasjonale gjester innen musikkmedier og bransjen. Øyafestivalen arrangerte alt i fjor et pilotprosjekt i mindre skala. Og med økonomisk støtte fra de norske ambassadene i en rekke land over hele verden, er prosjektet i år kraftig utvidet.

Arrangørene venter i år ca 40-50 besøkende fra utlandet til Øya International, deriblant også tyske, amerikanske, britiske, hollandske, italienske og japanske journalister. Blant de mest kjente magasinene som har meldt sin ankomst til Øyafestivalen, finner vi Rolling Stone, Blender, Spin og LA Weekly (alle amerikanske), samt de britiske avisene og magasinene Evening Standard, Metal Hammer og Financial Times. Fra Tyskland kommer velrenommerte medier som Spex, Musik Express, Frankfurter Algemeine Zeitung og Der Stern.

— Den mest umiddelbare konsekvensen av besøkene fra utlandet er mediedekning i utenlandske medier. Vi forventer oss flere viktige oppslag i utlandske medier etter festivalen. Den viktigste rollen for prosjektet Øya International er imidlertid å kunne bidra på lang sikt til å være en møteplass mellom spennende norsk musikk, og folk fra norsk og internasjonal musikkbransje, sier pressesjef Christian Østli i en kommentar.

Øyafestivalen har som kjent som mål å være «et utstillingsvindu for det mest spennende som foregår innenfor norsk musikk». Øya Internasjonal er en del av denne satsingen, og samarbeider bl.a. med Music Export Norway, som vil arrangere et eget kompetanseseminar om musikkeksport for norsk musikkbransje. Dette seminaretfinner sted på Rockefeller torsdag 12. august fra 10.00 til 14.00, og blir fulgt av en mottakelse, hvor deltagerne får anledning til å møte Øyafestivalens internasjonale gjester.

Årets Øyafestival byr på følgende navn på de tre scenene i Middelalderparken: Torsdag spiller Black Debbath, Julian Berntzen, JohnDoe, The Soundtrack of Our Lives (S), Span, Air (F), Dörty Oppland, Your Enemies Friends (US), We, The Streets (UK), Thom Hell, Lukestar, The Unicorns (CAN) og Silence The Foe. Fredag er det klart for Dharma, Kaada, Mark Lanegan (US), Silver, Savoy, Gluecifer, Velvet Revolver (US), Bobby Conn (US), Jim Stärk, Les Savy Fav (US), The National Bank, Tungtvann m/Manna, Sisie Cain, Frode Fivel, Animal Alpha, Madcon og Minus (ISL). Lørdag opptrer Center of the Universe, The Sound Syndicate, Matias Tellez, The Beautiful People, Under Byen (DK), My Midnight Creeps, Backstreet Girls, Skambankt, Bonk, Minor Majority, Lemonheads (US), Sondre Lerche, Spiritualized (UK), Ralph Myerz and the Jack Herren Band, The Bees (UK), Buck 65 (CAN), Kim Hiorthøy, Pleasure og Euroboys.

Mens Øyafestivalen kan notere seg for et rekordsalg, ser det foreløpig litt mindre bra ut for nykommeren Interstate, som er Oslos første forsøk på å stable på bena en større hiphop-festival. Aftenposten melder i dag at bare snaut 4000 av i alt 15 000 billetter er solgt, til et program som teller bl.a. Equicez, Diaz, Ken, Gatas Parlament og Son Of Light. Arrangørene beroliger med at det ikke spøker for kveldens hovedartist, den amerikanske rapperen 50 Cent, til tross for at han har avlyst konserten i Danmark dagen før.

Interstate foregår på Cuba-området på Grünerløkka, og går av stabelen lørdag 11. august, samme dag som både Oslo Jazzfestival og Øyafestivalen avsluttes.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev