Monopot

Monopot på Blå

Monopot har i kveld releasekonsert på Blå i Oslo, i anledning til den nye platen «Optipess» (Smalltown Supersound) . Deres forrige utgivelse, «Something Is Like Nothing», ble nominert til Spellemannprisen i 2000.

Kalender

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

New Conception of Raga

16/08/2020 Kl. 18:00

Oslo

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det vesle selskapet Smalltown Supersound har snart rundt 60 utgivelser bak seg, og slipper i kveld den meget fine utgivelsen ”Optipess” til Monopot fra Bergen. Albumet har allerede versert en stund i pressekretser, og har så langt kunnet notere seg for en rekke glitrende omtaler. Både Natt & Dag, Dagbladet, Aftenposten Aften, BA, Bergens Tidende og Dagsavisen har vist fem øyne på sine terninger.

Harald Grenne i Natt & Dag har latt begeistringen sin få følgende språkdrakt: ”Således smelter tonene av Optipess som dråper fra en mer massiv isbre; varme, vakre, triste toner i et langsomt fall som i kor blir et enda vakrere hele.» Også Fredrik Wandrup i Dagbladet har havnet i det poetiske hjørnet etter å ha hørt på de ni kuttene på albumet, og skriver blant annet: ”Under disse klangene ruver en slags uhørlig vegg av lyd, et nattstille rom like nakent og endeløst som en stjernehimmel.” Aftenposten nøyer seg med å fastslå at ”Optipess” er både ”mørk og elegant”, mens Dagsavisens Mode Steinkjer omtaler albumet som ”vakkert og drømmende, men også komplekst og abstrakt.”

”Optipess” er produsert av Jørgen Træen (Jaga Jazzist, Sister Sonny, Sondre Lerche), og Monopot skal også feire utgivelsen med konserter på Checkpoint Charlie i Stavanger (17. februar) og Hulen i Bergen (22. februar). Oppvarmingsartist på Blå er Andreas Meland fra det interessante Safe as Milk-konseptet, som vi tidligere har omtalt her i Ballade. Safe As Milk vil ellers i nærmeste fremtid gi ut singler med bl.a. Årabrot, Tore H. Bøe og Lasse Marhaug.

I løpet av den kommende uken vil Blå ellers by på opptredener med bl.a. Frode Gjerstad og Søyr, samt en rekke internasjonale navn.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Krafttak for sang

Fagkonsulent

Folkeakademienes landsforbund – Sang i eldreomsorgen

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev