Atlantis-plakat (kjettersk kjeller)

Maniac som DJ på Kjettersk Kjeller

Om alternativ påskefeiring står høyt på ønskelisten, kan nok Kjettersk Kjeller i Oslo tilby en god inngang til høytiden. Kjettersk Kjeller har markedsført seg som «en salong med foredrag, musikk og servering», og byr onsdag 16. mars på Bjørn Are Davidsen med foredraget «Visdom fra det sunkne kontinent: Holder legendene om Atlantis vann?» Kveldens platespinner er ingen ringere enn Maniac fra Mayhem, nå for tiden brumlebass i Bomberos.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Siden Kjettersk Kjeller gjerne bruker rundt en time på foredragene våre, kan vi sikkert oppfattes som litt overfladiske. Så for å unngå slike beskyldninger skal vi denne gangen gå skikkelig i dybden – helt ned til Atlantis, forteller Trond Hjorteland, som sammen med Didrik Søderlind er en av dynamoene bak Kjerresk Kjeller.

Det sunkne kontinent har vært skildret av diktere fra Platon til Donovan, og stemningsrapporter har blitt levert av åndsmennesker som Rudolf Steiner. Men det er også mange arkeologer som har spekulert på om hvorvidt historiene om det sunkne kontinentet ikke bare er legender, men historiske fakta som har fått litt legendarisk preg med årene.

Var Atlantis sivilisasjonens vugge? Eller var det derfra svenskene kom, for å sitere den svenske vitenskapsmannen og arkeologen Olaf Rudbeck? Var det atlantidene som oppdaget krystallenes helbredende egenskaper, slik den synske Edgar Cayce, og hvordan var trafikksituasjonen på øya? Hva med de nyeste teoriene om hvor Atlantis skal ha ligget?

— For å hjelpe oss til å skille det sannsynlige fra det usannsynlige (og det helt tøvete) har vi fått hjelp fra Bjørn-Are Davidsen. Han er sannsynligvis Norges ledende ekspert på merkelig historieskriving – og er forresten gjest på Bokbadet uken før Kjettersk Kjeller. Davidsen har
holdt flere foredrag på Kjettersk Kjeller før, og hvis du vil vite hvor flink han er, trenger du bare å spørre noen av våre faste gjester, sier Hjorteland.

Hjorteland sier også at Kjettersk Kjeller selvsagt ikke ville vært Kjeller’n uten musikk.

— En del har vel fått med seg at Maniac har sluttet i jobben som frontfigur i et av Norges viktigste – og beste – band noensinne, Mayhem. Det er kanskje ikke så lett å få seg ny jobb når man har spesialisert seg på å skrike om Satan, og det er kanskje derfor Maniac for første gang har sagt ja til et DJ-oppdrag. Vi har forklart Maniac at han ikke får lov til å spille svartmetall og punk hele kvelden, og han satser derfor på en meny av det han kaller «stram gammel kristen-country», folk, lettere industrimusikk og andre lyder vi kjellermennesker setter pris på.

Som vanlig holder Kjettersk Kjeller hus under Oseania i Prinsens gate 22 i Oslo, og åpner dørene kl. 19. Interesserte må ha fylt 18 år – og ha 50 kroner for å slippe forbi dørvokteren til krypten.

Trond Hjorteland er også en av drivkreftene bak Gotham Nights, som nylig kunne feire hele ti år i nattemørket. Neste Gotham Nights er fredag 18. mars. Dette kan du lese mer om på http://gothamnights.com, mens hjemmesidene til Kjettersk Kjeller er http://www.kjetter.com.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev