The Tables

Loch Ness Mouse danser, Tables oppløst

Perfect Pop Records, som gjorde distribusjonsavtale med VME i Sverige i august, er nå i ferd med å begynne markedsføringen av popbandet Loch Ness Mouse i Danmark. Dette skal gjøres gjennom selskapet Play/Rec, som fra før er kjent for distribusjon av Salvatore og St. Thomas.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Loch Ness Mouse har releasekonsert for sin nye plate «Key West» på John Dee i Oslo kommende torsdag. Kvartetten presenterer et lydbilde mange forbinder med Beach Boys, og «Key West» har fått jevnt over gode kritikker i dagspressen. Dagbladets Sven Ove Bakke gir platen terningkast fem: «…ambisiøst, gjennomarrangert og helhetlig popsound som uunngåelig leder tankene hen mot The Beach Boys’ sofistikerte, seine sekstitallsperiode … kanskje også Norges fineste popband…». Erik Fossen i Bergens Tidende gir samme terningkast, og mener at: «Key West» gir «så sterke assosiasjoner til solskinnsdager ved sjøen at man nesten må skygge for øynene mens man lytter til den.»

Som support spiller «Beatlespop»-bandet Label fra Oslo.

Hit’en «Marker Numbers» har blitt gruppens første radiosingle fra «Key West», og blir utvilsomt blant låtene du kan høre på John Dee torsdag 29 august. I front har Loch Ness Mouse brødrene Ole Johannes og Jørn Åleskjær, nevøer av predikanten Åge Åleskjær. På albumet har de med seg musikere kjent fra jaga jazzist, Briskeby, Silver, Olivia Tremor Control, Neutral Milk Hotel og Of Montreal. Noen av disse musikerne vil også bidra på konserten torsdag.

Samtidig melder Perfect Pop at The Tables er oppløst. Til helgen kommer også bandet til å legge siste hånd på sin aller siste utgivelse. Bandleder Bartleby forteller i en pressemelding lagt ut på perfectpop.com at vedvarende skrivesperre og manglende arbeidslyst er grunnen til avviklingen. Han forteller videre at alle medlemmene kommer til å fortsette å arbeide med soloprosjekter, og at han selv kommer til å fortsette å mikse og produsere for andre.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.