The Tables

The Tables med nytt album

Kultheltene The Tables er i studio, og lover sin tredje plate «Treble Without A Cause» på Perfect Pop Records til høsten. – Vi har spilt inn verdens beste popsang, lover talsmann og låtskriver Bartleby.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Popbandet The Tables er ikke verdens mest produktive band. De debuterte med det mange mener er en av tidenes beste norske popplater, «Shady Whims & Obstacles», i 1989. Først i 1997 kom oppfølgeren, «Holiday At Wobbledef Grunch». Men nå er altså gutta i studio igjen, 13 sanger er på vei og albumet «Treble Without A Cause» loves til høsten på Perfect Pop Records. I tillegg må vi ikke glemme albumet «Lost On Venus», som The Tables ga ut under navnet Monsters of Doom på en split-LP med Astroburger i 1991.

— Plata blir ikke så psykedelisk som tidligere; det blir kulere lyd, mindre orgel, fjas og tull og mer gitar. Den kommer blant annet til å romme verdens beste poplåt, en rolig dansebandlåt à la Smokie, en kjærlighetssorgsang og en oppfølger til «(I Married A) Monster From Outer Space» – nemlig «I Divorced A Monster From Outer Space», forteller talsmann Bartleby.

Innspillingene har vært preget av personellproblemer. Etter seks låter flytta gitaristen til Spania, og er ennå ikke blitt erstattet. Gitaristproblemet umuliggjorde en konsertopptreden fra The Tables på Perfect Pops jubileumskonsert kommende lørdag. Etter fire nye låter var det så trommeslagerens tur til å takke for seg; han var lei av å bli diktert ifølge Bartleby. Trommeslageren til Ethnobabes ble så lånt inn for to nye låter, før The Tables fikk tak i ny trommeslager.

Bartleby, også kjent som Tore Sørensen (41), beskriver seg selv som en evig «rebel without a cause», samtidig som han er en romantisk drømmer. Det forklarer kanskje den store kultappellen The Tables har opparbeidet seg med sin sukkersøte, 60-tallsinspirerte og lett psykedeliske popmusikk.

Men burde ikke en ekte opprører spille hard, tung og sint rock isteden for søt popmusikk?

— Jeg er opprørsk og fandenivoldsk, men har samtidig en idé om at verden i dag er så jævlig at jeg ikke vil pøse ut enda mer dritt i den. Jeg vil bidra med noe som låter godt og fint, men samtidig er det nok av vonde ting i tekstene mine, forklarer Bartleby.

The Tables’ debutalbum skulle opprinnelig gis ut av Voices of Wonder, men avtalen punkterte fordi Bartleby nektet å gjøre konsertjobber med gruppa, samtidig som han hadde glemt å skrive under kontrakten med plateselskapet. Dette var den direkte foranledningen til at Perfect Pop Records ble stiftet, men Bartleby forsikrer om at The Tables i dag gjerne gjør konserter.

— Grunnen til at jeg ikke ville at The Tables skulle spille konserter på 80-tallet, var at vi ikke var flinke nok. Jeg har noen gamle videoer og konsertopptakt fra den tida, og vi låt helt jævlig. Hvis vi skal spille live, skal vi spille bra, men jeg ser ikke bort fra at vi vil gjøre flere konserter til høsten, såfremt vi får tak i en ny gitarist, avslutter Bartleby.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.