Trine og Kim-Decadeflyer

Fokus på omslagskunst

Rock og pop er i ferd med å bli museale størrelser i Norge. Dermed blir det også mer interesse for omslagskunst, både i utstillingens- og konkurransens form.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Av Carl Kristian Johansen
Boken Norske plateomslag – Et tilbakeblikk på norsk musikks utseende kom på markedet i fjor høst og fikk generell godt mottagelse. Omtalen i Ballade var riktignok [link id=64515 title=»noe kjøligere«], men Magnus Andersen Bettums bok er en del av en trend som forsterkes i opptakten til Rockheim i Trondheim og Popsenteret i Oslo.
23. juli starter den lille festivalen RockArt i Holmestrand. Den har eksistert siden 2000, og er i ferd med å bygge en profil basert på en blanding av konserter og filmvisninger, samt en bred behandling av forskjellige kunstformer. Det inkluderer smykkedesign, tegning, maling, tatovering, skulptur, digital kunst.
En av de besøkende kunstnerprosjektene i Holmestrand i år er Trine & Kim Design Studio. Trine & Kim har gjennom flere år produsert plateomslag i diverse metal-sjangre.
Foruten eksponering i Holmestrand starter utstillingen Decade – en retrospektiv platecoverutstilling på Podium på Hausmania i oktober. I to dager får man muligheten til å studere plateomslag produsert gjennom de siste ti årene av Trine & Kim, som har produsert for band som Ulver, Mayhem, Darkthrone, Solefald, Dødheimsgard, Arcturus og She Said Destroy.
På utstillingen lanseres også jubileumsboken Decade, og man får innblikk i de relaterte prosjektene Psykosedyr og Unreality.
Trine & Kim kan absolutt anbefales for de som liker svart og stilren kunst, men kan ikke konkurrere med oppmerksomheten som har blitt Rockheims coverkonkurranse til del. Rockheim skal dekoreres med de ti beste norske plateomslagene, og publikum er invitert til å stemme disse fram.
Det sies at initiativet har blitt til på kulturminsterens kontor, og Trond Giske selv skal røpe sine favorittomslag i løpet av konkurransen. Det har ennå ikke skjedd, men juryen, som består Rockheims spesialrådgiver Arnfinn Bjerkestrand, Magnus Andersen Bettum og forfatter og journalist Marta Breen, råder den interesserte delen av befolkningen til å avgi sin stemme via en av Schibsted-avisenes hjemmesider.
Jury-troikaen har plukket ut 40 album man kan stemme på, og her er Aftenpostens link. De ti som ender på toppen i løpet av avstemmingen havner på veggen til Rockheim når det åpner. Når det skjer vet man ikke enda, men den virtuelle delen av Rockeheim lanseres i hvert fall i august.
Da Ballades journalist stemte på sitt alternativ fredag (jeg kan like gjerne røpe at jeg valgte Kim Hiorthøys design til CD-versjonen av Motorpsychos Timothy’s Monster), var dette ti på topp:
1: a-ha – Hunting high and low
2: The Aller Værste! – Material Tretthet
3: Motorpsycho – Timothy’s Monster
4: The Pussycats – Mrrr … Mrr …
5: Kaizers Orchestra – Ompa til du dør
6: Jokke & Valentinerne – Frelst
7: TNT – Intuition
8: Vømmøl Spellemannslag – Vømlingen
9: deLillos – Suser avgårde
10: Kari Bremnes – Spor

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev