Minor Majority, 2004

Big Dipper feirer 5 år

Bronco Busters, Brimstone, Easy Riders og Sons of Cyrus er med på festen når plateselskapet og platebutikken Big Dipper feirer 5 år i bransjen. Med suksesser som Minor Majority i stallen, har plateselskapet bevist at man kan gjøre suksess og selge mer en 20.000 plater selv om man er liten. Bursdagsfesten holdes på John Dee i Oslo lørdag den 22. januar.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Knut Steen

Big Dipper-familien inkluderer også navn som Thulsa Doom, The Cumshots, The Launderettes, Astroburger, Muzzlewhite, Hillstone Halos, Mooie Garage og Bamboo Kids.

Alle bandene blir markedsført på gamlemåten – igjennom mailer, telefoner og personlig oppfølging.

— Promotion igjennom kampanjer i pressen blir veldig dyrt, så vi baserer oss på å sende ut plater og ringe rundt. Gode anmeldelser har jo også hjulpet godt, spesielt for Minor Majority, forteller Dipper-sjef Bjørn Hauge, som føler det er lettere å slippe til på nettstedene Groove.no og Panorama.no enn i de store avisene og TV-kanalene.

Platebaren Big Dipper har etter 5 år befestet sin posisjon som kombinert indie-butikk og vinylspesialist. I en tid hvor stadig flere uavhengige platebutikker og etiketter må legge ned sjappa, holder Big Dipper fremdeles stand. Mange av Oslos ivrigste musikkelskere tar regelmessig med lønningsposen til den lille butikken, hvor det legges stor vekt på personlig betjening, gode råd og ærlige svar. Men det er ikke alltid lett å være liten.

— Det er vanskelig å si hvor mye konkurransen med kjedene har betydd, Platekompaniet har jo vært her i all den tid vi eksistert. Vi merker det på CD-salget, men fordi vi hovedsakelig har satset på vinyl, har vi truffet en egen nisje som vet hvor de får det de er ute etter. Det største problemet er den kunstig lave prisen på CD-plater, sier Hauge, som til tross for mange titler til 149,- og 99,- ikke har ressursene til å markedsføre disse tilbudene i media.

Men for de som fremdeles sverger til vinyl, har butikken etter hvert fått et ganske så voksent utvalg i gamle og nye utgivelser innen sjangrene
rock, hip-hop, soul, jazz og reggae.

For å feire sine fem år i Oslogryta, holder Big Dipper fødselsdagskonsert på John Dee den 22. januar. Hit kommer blant andre Bronco Busters, som nettopp har returnert fra en vellykket klubbturne i Tyskland, der deres andre fullengder, «Pulse Racing» straks skal gis ut.

— Bronco Busters har bygget seg opp en trofast fanskare der nede, så vi håper at platen kommer til å selge godt, sier en håpefull Hauge.

Psykedelia-rockerne Brimstone er et annet Big Dipper-band som kommer til å stille på konserten. Før det skjer, spiller bandet i København førstkommende torsdag, og på Demo Bar i Halden påfølgende fredag.

«Noen band må slå seg på brystet og fortelle deg hvor bra de er, det behøver ikke Easy Riders, de har Michael Krohn», står det å lese i Big Dippers egenreklame for konserten, som også byr på Stockholmske Sons of Cyrus’ første Norgesbesøk. Bandet spiller rock i samme gate som Radio Birdman og Hellacopters.

Dørene åpner 21:00

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev