Helldorado

Avspark for Månefestivalen

I kveld spiller Helldorado, Russian Amcar Club og Yonakit på Månefestivalens kick off-party på Garage Oslo. Festivalen avvikles 28.-30. mai i Fredrikstad, og har navn som Mudhoney, Half Japanese og Silver på programmet. Lørdag 22. mai er det ellers flere Månefestivalen-artister i omløp i Oslo-området: Licking The Moose på Cafe Mono, samt Tommy Tokyo og Oddpop på Cafe Ska.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Bortsett fra at Ragnarok har avlyst grunnet sykdom, så er vi i rute. Det kommer sannsynligvis til å bli en hip hop artist som erstatter dem, dette vil bli klart over helgen, sier pressesjef Jimmy Olsen.

På det gamle skipsverftet FMV, midt i Fredrikstad sentrum, har Månefestivalen gjort seg bemerket som en annerledes og mangfoldig musikkfestival siden starten tre år tilbake.

Månefestivalen markerer seg i år som et reelt alternativ til de store sommerfestivalen i inn- og utland, og vil finne sted i pinsehelgen. Selv med et bevisst fokus på lokale band har månefestivalen vist seg i stand til å hente spennende internasjonale navn.

Det er mange som jubler over at Half Japanese med hovedmann Jad Fair kommer. Han er en ekte undergrunnshelt, som gjennom en mengde små og store utgivelser med Half Japanese, som solo-artist og i samarbeid med bl.a. Yo La Tengo, Daniel Johnston, Teenage Fanclub og Sonic Youth har satt seg selv ettertrykkelig på undergrunnskartet.

— Folk kommer langveisfra for å høre Mudhoney. Dette er på mange måter bandet som gjorde grungerevolusjonen mulig, og konserten på Månefestivalen er en av bare tre de gjør i Europa, understreker Olsen.

Gjennom store deler av 1990 tallet var Seattle verdens rockehovedstad. Band som Nirvana, Pearl Jam og Soundgarden herjet bestselgerlistene verden over. Siden Mudhoney la grunnlaget for plateselskapet Sub Pop Records sin suksess med debutsingelen «Touch me I’m sick» i 1988 har de, kun avbrutt av korte pauser, fortsatt å utgi kollasjer av støy, pop, punk, country, rock og psykedelia.

— Et annet legendarisk band som kommer er amerikanske Dead Moon. På tross av journaliststreiken har vi forhåndssolgt 400 billetter, noe som er veldig bra tatt i betraktning at vi vanligvis selger 90 prosent av billettene i døra, sier Olsen.

For de som allerede har sikret seg festivalbillett, er kveldens kick off konsert på Garage Oslo gratis.

— Hotellene begynner å bli fulle, men vi har en egen festivalcamping for de som vil ta turen til Fredrikstad i pinsehelgen, forteller Olsen.

I tillegg til de internasjonale headlinerne, er det mye norsk rock på programmet. Silver, Amulet og King Midas kommer garantert til å trekke en del folk. At Aunt Mary er på banen igjen vil nok også få en del 70-tallsrockere til å stille opp.

Blant de lokale artistene på Månefestivalen finner vi Tellusalie, Peru You og Licking the Moose. Sistnevnte spiller også på Cafe Monos lørdagsgodt i morgen. Dessuten kan to andre festivalband oppleves på Cafe Ska samme kveld; Fredrikstads Tommy Tokyo og Oslos Oddpop.

Mer info om festivalen finner du på http://maanefestivalen.no

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev